Egyedi kikötői Szállodával gazdagodik Balatonfenyves.

Élményközponttal egybekötött 18 szobás hotelt kap a Balaton egyik legnagyobb kikötőjének ígérkező Fenyves Yacht Club. Az egész évben működő több mint 300 hajóhelyes kishajó kikötő komplexum olyan szárazföldi hotellel bővül, mely nem csak a vitorlások, hanem minden Fenyvesre látogató kikapcsolódását szolgálja. A projekt megvalósulását az Európai Unió 393 millió forintos támogatással segíti.

A tervezett ütemezés szerint halad a Fenyves Yacht Club Hotel építése, mely szerves részét képezi a kivitelezés alatt álló élménykikötőnek. A 18 szobás, teljes ellátást biztosító hotelrész mellett rendezvények és konferenciák megtartására is alkalmas élményközpont és gasztronómiai különlegességeket kínáló étterem várja a kikötő vendégeit. A beruházás 393 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A hotel egy olyan különleges, közel 450 méteres, több mint 300 hajóhelyes modern kikötő mellett fekszik, amelynek keleti mólója a nagyközönség által is bejárható lesz. Ennek a mólónak a végén kialakított közforgalmi nagyhajókikötőnek köszönhetően Balatonfenyves bekapcsolódik a személyhajó forgalomba, így nem kell hajótulajdonosnak lenni annak, aki a hotelt, és a hozzá kapcsolódó komplex szolgáltatásokat szeretné kipróbálni. Akik a hotelben keresnének szórakozási lehetőségeket, az élménypincében bowling, biliárd és darts játékokat próbálhatnak ki.

Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szerint olyan szálloda nyílik ezzel a Balaton dél-nyugati medencéjében, mely a térség vonzerejének megerősítése mellett a tavi turizmus fókuszát is Balatonfenyvesre helyezi.

A kikötő területén működő két étterem gasztronómiai kínálatáért az elismert mesterszakács, Segal Viktor felel. A szakember elmondta, hogy az ételek helyi alapanyagok felhasználásával, fúziós megoldásokkal készülnek, mellyel Balatonfenyves felkerülhet a gasztro-turisták térképére.

A sokszínű kínálatot nyújtó éttermek mellett az év 365 napján pezsgő élet, a folyamatos programok, és az egymást támogató prémium szolgáltatások biztosítják, hogy a létesítmény a tó hajós- és élményközpontja legyen.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.