Ma megkértek, mint az MVSZ oldalának hivatalos üzemeltetőjét, hogy az alábbi pályázatot helyezzük el a hunsail.hu és a sailing.hu! oldalakon.

A kérdés megoldotta egy hatalmas dilemmámat ugyan, de ki is bújt belőlem a kisördög. Tekintve, hogy a továbbiakban a megbízás lejártáig már nem tartozom semmivel a Magyar Vitorlás Szövetségnek, az alábbiakban néhány dolgot leírok.

Kb. másfél éve kaptam megbízást a Magyar Vitorlás Szövetség weboldalának üzemeltetésére. Hitem szerint egy átlátható oldalt sikerült csinálnom, bár nem biztos, hogy ezzel mindenki egyetért. Az utóbbi időben már sokat töprengtem azon, hogy nem válik hasznára a SAILING.HU-nak, ha lépten nyomon a Magyar Vitorlás Szövetséggel azonosítják. Sokan persze ezt már előre megmondták, de akkor azt hittem, hogy meg tudom a helyzetet oldani. Nos, ez nem sikerült túl jól és éppen ezért kapóra jött az Elnökség e havi határozata, amiben pályázatot hirdetnek a weboldal üzemeltetésére.



3. sz. határozat

(jelenlévők: 9 fő, egyhangú igen)

Az MVSZ elnöksége felkéri a főtitkárt, hogy a Média bizottsággal közösen – a gazdasági helyzetre való tekintettel – nézzék át a hunsail.hu oldal üzemeltetési szerződését. Ennek keretén belül 2010-es év tekintetében folytassanak le pályáztatást az MVSZ számára legoptimálisabb feltételek elérése érdekében.

Kapóra jött, de meg is sértett. Tényleg ennyit ért a munkám, hogy Elnökségi Határozatból kell megtudnom, hogy pályázatot hirdetnek arra a munkára amit én végzek?  Ma pedig elküldték a pályázatot, hogy rakjam fel a hunsail.hu oldalra is és a sailing.hu!-ra is. Ezen ne múljék, íme:

PÁLYÁZAT!!!


Időközben a pályázatot levetették, de a mondanivalóm szempontjából nem is érdekes a tartalma


A pályázat kapcsán a SAILING.HU Bt az alábbiakat közli:

– Semmilyen formában nem kívánunk részt venni a kiírt pályázaton még akkor sem, ha emberszámba vennének tekintve, hogy jobban kifizetődőbbnek látjuk a teljes függetlenséget.

– A SAILING.HU a megbízás lejárta után semmilyen formában nem kívánja a Magyar Vitorlás Szövetség érdekeit szolgálni, hanem a Magyar Vitorlázás, a Vitorlázók és a Saját érdekei mentén fog tevékenykedni. Természetesen ha ezek az érdekek a közeljövőben egybe esnének, akkor az lenne mindenki számára a legjobb, de ismerve az MVSZ történetét erre kevés esélyt látunk.

– A SAILING.HU a továbbiakban nem kíván a Magyar Vitorlás Szövetség média partnere lenni.

– A weboldal üzemeltetésének és felépítésének költségeit ismerve úgy gondoljuk, hogy most nincs olcsóbb megoldása a működtetésnek és a jelenleg a Magyar Vitorlás Szövetség anyagi helyzetét figyelembe véve felelőtlenség volt kiírni a pályázatot, hacsak ismét a már többször is bebizonyosodott működésképtelen ingyenes megoldás nem kerül szóba.

– Amikor az árajánlatot tettük, akkor az is felmerült, hogy az MVSZ apparátusán belülről is lehetne az oldalt frissíteni. Ez persze most is igaz. Erre akkor nem volt jelentkező. Pedig ez akkor is, most is spórolás lett volna. Most pedig egy ilyen furcsa formában próbálnak eltávolítani úgy, hogy a munkánkkal szembeni kritikát sem kaptunk, tehát gyakorlatilag fogalmunk sincs, min kéne változtatni, vagy ki mit szeretne.

– Ismét kihangsúlyozzuk, hogy a hunsail.hu oldalt csak a szükséges ideig üzemeltetjük tovább. A pályázaton részt venni nem kívánunk és ez az írás sem azért született, hanem egyszerűen azért, mert megsértettek minket és úgy látjuk, hogy az utóbbi időben a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Vitorlázás érdekei nem esnek egybe.