Szelek Szárnya címmel új rádiós vitorlás magazin indult az interneten. A magazin szerkesztője Náray Vilmos, aki vitorlázóként nagyon hiányolta, hogy a rádiós műfaj pillanatnyilag hiányzik a vitorlázással foglalkozó médiumok palettájáról.

„Korábban léteztek kedvenc sportommal foglalkozó rádiós magazinok, ám jelenleg nem tudok ilyenről. A világháló lehetővé teszi, hogy a rádióműsorhoz már ne legyen szükség valódi frekvenciára – ezért kevés rádiós tapasztalattal a hátam mögött úgy gondoltam, hogy egy ilyen program mások érdeklődésére is számot tarthat. Remélem a technikai hiányosságokat a hallgatók megbocsátják, ígérem, fokozatosan egyre jobb minőségű lesz az adás ” – mondta a szerkesztő.

A podcast vagy internetes rádiózás nagy előnye, hogy bármikor meghallgatható. Egy hosszabb autóúton vagy éppen egy hivatali váróban. Nem kell hozzá más, csak egy okostelefon, de természetesen táblagépre, laptopra vagy asztali gépre is letölthető.

A Szelek Szárnya a tervek szerint havonta készül majd. A műsorban megszólalnak majd a magyar vitorlázás legjobbjai, de szó esik majd az utánpótlásról, szervezeti kérdésekről, és a legjobb szakemberek adnak majd tippeket a túravitorlázóknak és amatőr versenyzőknek.

A Szelek Szárnya első adása december 18-án került fel a világhálóra, s remélhetőleg a karácsonyi időszakban a vitorlázást híveinek lesz idejük rá, hogy meghallgathassák. A 35 perces műsorban Holczhauser András MVSz-főtitkár az MVSz rendkívüli közgyűléséről számolt be, és elmondta, hogy mire költi majd a Magyar Vitorlás Szövetség az EU-s fejlesztési pénzeket. Hallható egy interjú Berecz Zsomborral, aki jelenleg Valenciában tartózkodik, és arról beszél, hogy hogyan készül az olimpiára. Szót ejtünk sportdiplomáciai sikerekről, az ISAF új nevéről és „Szelek Szárnyán Szabályosan” rovatunkból kiderül, hogy óvhatjuk-e a rendezőt.

A Szelek Szárnya itt található (letölthető illetve meghallgatható:

https://soundcloud.com/user-206649731/szelek-szarnya-online-vitorlas-magazin-20151218.

Aki szeretné okostelefonján meghallgatni, annak javasoljuk, hogy töltsön le egy podcast-applikációt, majd „fizessen elő” (subscribe) a Szelek Szárnya adásaira, amelyeket az iTunes Store-ban talál meg: https://itunes.apple.com/hu/podcast/szelek-szarnya-online-vitorlas/id1069355313?mt=2

A programhoz tartozó blog itt tekinthető meg:

http://szelekszarnya.blogspot.hu

A műsor Facebook-oldala:

https://www.facebook.com/szelekszarnya/