Füreden tartják a nagyrendezvényt

A Balaton-Átcsúszás szervezője, Kardos Gábor szerint hamarosan sportolásra alkalmas, sok helyen tükörsima jég alakul ki a Balatonon, melynek pár nap alatt vastagsága is megfelelő lesz, ha marad a mostani hideg. A vízimentőkkel (VMSZ) közösen működtetett honlapjuk, a www.atcsuszas.hu újévtől folyamatosan információkat ad majd a jéghelyzetről, a jégen járás és sportolás jogi és technikai feltételeiről, az általuk szervezett biztonságos jégtúrákról. Az átcsúszás országos fórumaként kérnek mindenkit, aki bárhol saját jégtúrát tervez, hogy a túrázók biztonsága érdekében legalább azt jelezzék a honlap erre kialakított fórumán, hogy mikor, hol és merre indulnak. Egyedül, illetve kellő információ és felszerelés nélkül senki ne induljon el, de olyan vezető nélkül sem ajánlott nekivágni, aki megbízható gyakorlattal és helyismerettel bír.

A Balaton-Átcsúszás fő rendezvényeit várhatóan január második felében, vagy február első hetében tartják a balatonfüredi jégkarnevál nagyrendezvényeként, illetve Tihany és Szántód között, de Keszthelyre is terveznek túrát, illetve a Badacsony-Fonyód átkelést és a szigligeti öböl-átcsúszást is szeretnék megismételni, valamint az eddig többnyire kellő előkészületek nélkül indított jégtúrák országos koordinációját javasolják az atcsuszas.hu révén. Hivatalos rendezvényeiket a VMSZ biztosítja, a vízirendészettel összehangoltan.

A Balaton Európában is páratlan adottságai a téli sportolásra és kikapcsolódásra máig lényegében kihasználatlanul maradtak. A síparadicsomokban jóval többet költenek a biztonságra, mégis sokkal több baleset van, mint itthon vizeink jegén, de senki sem riogatja ezzel a síelni készülőket. Az Átcsúszás szervezői bíznak abban, hogy kellő odafigyeléssel és a tavalyi fölösleges hisztériakeltés elkerülésével sokat lehetne tenni azért, hogy minél többen megtapasztalhassák: télen is a Balaton az ország legszebb és legtöbb lehetőséget nyújtó üdülőhelye.


További info:


www.atcsuszas.hu

és


www.surfomania.hu


A Facebookon:


http://www.facebook.com/pages/Balaton-Atcsuszas/169895109693000