A fiatalok számára végre egy aktív, gyakorlatias kiadvánnyal gazdagodott a vitorlázás szakirodalma.

A már több, mint 2 éve megjelent népszerű Gyerünk vitorlázni! könyv társkiadványát érdemes felkutatni a vitorlásboltok polcain vagy az online áruházakban

Gyerünk vitorlázni! Gyakorlatok kezdő kalózoknak

címen.

A szép kiadású könyv segítségével a fiatalok fel tudják mérni, hogy mennyi mindent tudnak már, de nagy figyelem van szentelve a feladatokban, fejtörőkben a fontosabb tudnivalóknak is, és biztosan minden fiatal talál benne olyasmit, ami egy picit új számára. Nyugodtan lehet állítani, hogy minden korosztály örömmel tudja lapozgatni, mert színező oldalak mellett van benne keresztrejtvény és fogós-ravasz kérdéseket feszegető feladvány is. A megoldást izgalmassá teszi több feladat esetében a matricás kivitel.



A könyv a brit RYA licensze alapján jelent meg, így tartalmaz néhány árapályra és tengerre vonatkozó feladatot is, de az első Gyerünk vitorlázni! kiadvány népszerűsége alapján ez csak emeli a gyakorlati könyv hasznosságát. E mellett persze van néhány feladat a versenyzéshez szükséges alaptudnivalókhoz, a borulás elkerüléséhez, de az egyik, felnőttek és gyakorló szülők számára is nagyon hasznos oldal az, ami megmutatja, hogyan praktikus pár vonalból igazán jó vitorlást rajzolni



Hiszen könnyen lehet, hogy ez a kikötő legjobb kapitányának is nehezen megy…

Egy jó forró bögre kakaóval és ezzel a könyvvel a gyereket is be lehet vonni a csodás nyári élmények felidézésébe és a következő szikrázó napsütésű nyár tervezgetésébe. Különösen a karácsonyfa alatt.

Mindkét Gyerünk Vitorlázni! kiadvány kapható az ismert vitorlásboltokban és az online hajós könyváruházakban. A könyvbe a bookaboat.hu oldalon a könyvek fül alatt lehet belelapozni és meg is lehet rendelni:


http://gyerunkvitorlazni.hu/gyerunkvitorlazni_gyakorlokonyv.html