Minden versenyvitorlázónak kötelező olvasmány.


„Lőttek minket – hol a németek, hol az oroszok – üldöztek a nyilasok, vadásztak ránk az ávósok, spiclik között éltünk, de mi akkor is vitorláztunk….”


Szűcs Iván



A hazai vitorlástársadalom idén elég komolyan el van látva irodalommal. Minden korosztály kaphat egy kicsit a vitorlázás múltjából és jelenéből. Mesekönyvtől elkezdve a tavalyi év remek teljesítményeit taglaló könyv után most megjelent a hazai vitorlázás nagyjait bemutató könyv, „Akiket a tenyerén hord a szél…” címmel.

A könyv 21 vitorlázóról szól  akik már életükben legendákká lettek és irányt mutatnak a hazai vitorlázás történetében. Életüket, tetteiket mutatja be ez a könyv, a legtöbb esetben úgy, mintha az ember velük beszélgetne a vízparton egy jó rozé mellett .

Kicsit nehezen írok a könyvről, mert akárhányszor elhatároztam magam, hogy most pedig megírom a tutit, elmerültem valamelyik kivételes ember  történetében és máris nem történt semmi… Azon kívül, hogy lubickoltam a remek történetekben, persze.

Szóval, el kell olvasni, ha már találkozott velük, akkor azért, ha nem akkor pedig azért.

Persze nem jöhetett volna létre ez a könyv, ha nem áll össze a könyvet igenlő és támogató csapat és így egy kicsit újszerűen valósult meg mindez.



Az alkotók szerint a könyv támogatói:


Manapság  nincs igazán keletje a mecenatúrának.


Jelen könyvünk célját megértve, mégis sokan segítették a megvalósításhoz szükséges források megteremtését.


Ők a könyv szereplőinek és életútjuknak tisztelői, legtöbbjük maga is komoly vitorlázó múlttal rendelkező versenyző.


Akik ezt igényelték, ott személyes kötődésüket és támogatásukat a könyv szereplői melletti megjelenésükkel jelezzük.

A segítő mecenatúra mellett a könyv bevételéből 15%-ban részesülnek az ifjúsági Vitorlázók az MVSZ-en keresztül. Valamint a támogatók is meghatározhatják, hogy milyen egyesület, milyen ifjúsági sportolói kapják azt a 400 darab könyvet, amin keresztül megismerhetik kedvenc sportjának múltját.


A KÖNYV MEGRENDELHETŐ ITT:



pbeliczay@sailing.hu

Ára 5800 Ft + postaköltség (2060 Ft belföldre utánvéttel) vagy postaköltség nélkül Balatonfüred környékén.