Mint sok kategóriateremtő újdonság, így a Luka30 is egy szenvedélyes ember megszállottságának eredménye.

Rodion Luka több mint 30 éve a vitorlázásnak szenteli az életét és eltökélt szándéka, hogy a víz szeretetét és vitorlázást, mint sportot egy szélesebb közönséggel ismertesse meg.



Célja volt egy olyan hajót építeni, ami nem csak szlogenek szintjén ötvözi a vitorlást, mint sporteszközt a yachttal, a családi kikapcsolódás eszközével. A megálmodott és megalkotott hajó hihetetlenül gyors, a legmodernebb felszereléssel ellátott, kevés pénzből fenntartható, személyautóval egyszerűen szállítható, ellenben rendelkezik tágas kabinnal, fürdővel és mindennel, ami az örömhajózáshoz elengedhetetlen.


Próbálja ki Ön is a hajót!



Időpont: 2017. február 9-12.



Helyszín: Portoroz, Szlovénia



Jelentkezés: info@powerandsail.hu



A LUKA 30 bemutatása:

Számtalan vitorlaállítási lehetőség, Tape- Drive Carbon vitorlák két reffelési ponttal, süllyesztett furler, Harken eszközök, egyszerűen kezelhető Dyneema kötélzet, verseny és túramód jellemzi a hajót.

A professzionális gyártás (Ocean Tec, Szolovénia) garantálja, hogy minden hajó tökéletesen egyforma. Cél, hogy ne a pénztárca, nem is az esetleges szerencsés csillagállás a gyártás során, hanem egyedül a tudás döntsön a versenyeken.

Az ergonomikus kialakítás akár 8 versenyző számára biztosíthatja a hajózás élményét és a verseny izgalmát. A fedélzet alatti WC és zuhanyzó ilyen méretű versenyhajón eddig elképzelhetetlen volt.

Ellentétben a futamokkal, túra módban akár két ember is biztonságosan viheti a hajót. Achterstág egyszerűen kiakasztható és az árboc közelében rögzíthető, ami nem megy a biztonság rovására. Reffelni akár a cockpitből is lehet. Összehajtható asztal, nagy zuhanyzó, három, akár négy személy számára kényelmes fekvőhely fedélzeti zuhany és fürdőlétra gondoskodik arról, hogy az egész család imádjon a Luka30-on vitorlázni.

A Luka30 szállítása és tárolása senkinek sem jelenthet problémát. Mind a kormány, mind a tőkesúly emelhető, a test 2,54m széles, azaz egy közepes méretű autó útvonalengedély nélkül húzhatja. A költséghatékony szállítás sokat számára elérhetővé teszi a nemzetközi versenyzést.

Generátorként is funkcionáló 6kW-s sail drive motor hajtja a hajót, csendes vizen akár 21, hullámokon akár 16 tengeri mérföldre. A hajó maximális sebessége motoros üzemben 8 csomó. A legmodernebb lithium akkumulátor 5 óra alatt teljesen feltölt.

Belmotorral, két kormánnyal a Luka30 tökéletes oktatóhajó. A túra mód kezdőknek ideális, míg verseny módban a kadétok elsajátíthatják vitorla finomállításának tudományát (vagy művészetét).




Technikai adatok:

Ötlet és koncepció:

Rodion Luka


Gyártó:

Ocean Tec (Slovenia)


Design:

Justin Yacht Design

(RC44 és NAU 370 tervezője)

LOA – 9.58 m (30 láb)

Lhull – 9.25 m

LWL – 9.20 m

Szélesség – 2.54 m

Meghajtás – Ocean volt elektromos sail drive motor becsukódó propellerrel

Merülés (tőkesúly lent / fent) – 1.80 m / 0.58 m

Magasság a vízvonaltól az árbóc tetejéig– 13.15 m

Súly – 1820 kg

Tőkesúly kiegyenlítő súlya (bulb) – 710 kg

Víztartály: 45 liter



Szerző: