Úgy tűnik hiába minden. A BLYC sorsa a továbbiakban sem oldódott meg.

Tisztelt Vitorlázók!

A Lellei Vitorlás Egylet és az általa szervezett konzorcium befejezte az egyeztetéseket a CIB Bank és a Recovery Kft. képviselőivel a BL Apartments & Yachtclub üzemeltetésével kapcsolatban. Az LVE és a bank álláspontja a bérleti díj vonatkozásában nem közelíthető egymáshoz, álláspontunk szerint a tulajdonos elvárásai teljesen irreálisak.  Az LVE Konzorcium üzemeltetési ajánlata magas összegű bérleti díjat és annak előre fizetését is tartalmazta, amely a tulajdonos részére maximális pénzügyi garanciát jelentett volna. Sajnáljuk, hogy ezen utolsó, bérleti konstrukcióban történő üzemeltetésre vonatkozó próbálkozásunk nem járt eredménnyel és kénytelenek vagyunk azt a tényt elfogadni, hogy egyesületünk báziskikötője véglegesen bezár.

Köszönjük a sailing.hu fórumlátogatóinak a türelmet, melyet a Balatonlelle témájú fórum, kérésünkre történő felfüggesztése kapcsán tanúsítottak.

A Lellei Vitorlás Egylet a jövőben is változatlan formában szervezi tagjai vitorlássport tevékenységét, megrendezi minőségi szakmai regattáit. Az LVE kiemelt szerepvállalással vesz részt a Somogy Megyei Vitorlás Szövetség munkájában és az új helyszínekkel bővülő Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat szervezésében.

A Lellei Vitorlás Egylet és az LVE Konzorcium képviseletében:


dr. Bodnár Imre és Temesfői Zénó