A Vitorlázás Magazin decemberi számában megjelent információ szerint több mint egy évtized után véget ér az a kapcsolat, amely kezdetben a Vitorlázást, később a Vitorlázás Magazint és a Magyar Vitorlás Szövetséget összekötötte.

Ennek keretében a szövetségnél bélyeget vásárló vitorlázók térítésmentesen kapták az újságot. A részletekről a lap főszerkesztője Dénes D. István elmondta:

– A felek úgy döntöttek, hogy nem kívánnak tovább együtt élni és erre mindenki talált indokot. A magunk részéről gazdaságilag vállalhatatlannak gondoltuk, hogy úgy küldjünk továbbra is lapot csaknem három és félezer vitorlázónak, hogy ennek csaknem minden anyagi terhét kiadónk viseli. A lap bevételeinek döntő többségét a hirdetésekből teremtettük elő, ám ezek mennyisége, – ugyanúgy, mint ahogy a sajtó egészében -erőteljesen csökkent.  Az MVSZ éveken keresztül csak a postaköltségek harmadát fizette ki, minden egyéb kiadás bennünket terhelt. Nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy világos legyen: a mai gazdasági viszonyok között ez így nem mehet tovább. Javasoltunk egy gazdaságilag számunkra elfogadható megoldást, ezt az MVSZ elnöksége elvetette. Ellenjavaslattal nem éltek, meg sem próbáltak kompromisszumos elképzelésekkel előállni. Ilyet olyankor lehet az üzleti életben tapasztalni, amikor valaki egyáltalán nem akar megegyezni. Ez azonban már a múlt, nézzünk a jövőbe.

– Hogyan tovább? Azt mindenki érzi, hogy a nyomtatott lapok piaca zsugorodóban van.

– A hírpiacon nem versenyezhetünk az online-val – sem mi, sem más. Ez a verseny már eldőlt, ám más a helyzet a háttér-típusú írásoknál. A világban mindenütt az tapasztalható, hogy az életmód magazinok köszönik, jól vannak. Azaz a nyomtatott sajtó nem múlik ki, csak éppen mást, máshogy kell kínálnia. Reméljük, hogy sokan, akik eddig az MVSZ-szerződésnek köszönhetően voltak magazinunk olvasói, megkedvelték annyira lapunkat, hogy előfizetőink lesznek. Az év végéig kedvezményes akcióval várjuk őket – és persze másokat is, hiszen olvasótáborunk nagyobbik része eddig is az MVSZ körön kívüliek közül került ki. Előfizetési akciónkról, némi számolgatás után kiderül, hogy kifejezetten jó üzlet. A december 31-ig jelentkező előfizetőinknek szóló kedvezményes ajánlatunk és a nyeremény-sorsoláson való felhívásunk természetesen mindenki számára nyitott. MVSZ-tag olvasóink azonban az általános kedvezményeken túl a legnagyobb hazai hajósbolt névre szóló vásárlói kártyáját is megkapják előfizetésük mellé.

, és az előfizetés már be is hozta az árát – a dolog ilyen egyszerű, de mondhatnánk úgy is, hogy az éves előfizetés nyolc-kilenc liter benzin, két gyorséttermi menü, vagy két mozijegy ára.

– A Vitorlázás Magazin főszerkesztőjeként és kiadójaként MVSZ-es olvasóinkat arra kérem, hogy olvassák el a számukra megküldött, névre szóló ajánlatot. Többi olvasónkat pedig, akik elolvasták e sorokat, arra, hogy 2013-ban is maradjanak velünk, bízzanak a mielőbbi szezonkezdésben, és minél több hosszú téli estét töltsenek el kedves sportágunkról, napsütésről és 3-as – 4-es délnyugati szellőről ábrándozva – ha ugyanis valaki nagyon akar valamit, az általában előbb utóbb valósággá válik.


1-1-elofizetes03-copy.jpg