Az esseni Red Dot dizájn zsűri által odaítélt rangos elismeréssel a Helly Hansen Elevation Shell Jacket a márka 139 éves történetének legtöbb díjjal kitüntetett darabjává vált.

A síkabátot 5214 új termék közül választotta ki a 41 tagú zsűri, akik között olyan kiemelkedő formatervezőket találhatunk, mint Jimmy Choo divattervező, valamint a BMW korábbi ikonikus tervezője, Chris Bangle.

Az Elevation Shell Jacket a professzionális magashegyi síelők igényeire tervezték, így a rendkívül strapabíró Helly Tech® szövetet ötvözi a légáteresztő membránnal és a PrimaLoft®Silver aktív technológiával kiegészített H2Flow™ hőmérséklet-szabályzó rendszerrel. Egyedi formatervezésének köszönhetően ez a síkabát az ULLR kollekció legmarkánsabb, legjobb légáteresztő képességgel rendelkező és legjobb felépítésű terméke.

“Az Elevation Shell Jacket dizájnja valóban egyedülálló. Tartóssága és kényelmi funkciói időjárástól függetlenül ideális viseletet biztosítanak,” – mondta Philip Tavell, a Helly Hansen síruházati kategóriamenedzsere. “A Red Dot díj azért is kiemelkedő eredmény, mert a Helly Hansen kabátja számos kivételes termékkel volt versenyben. Nagy megtiszteltetést jelent ez az elismerés, mely egyben a termékfejlesztési csapatunk és professzionális síelő nagyköveteink együttműködését is dicséri.”

A Helly Hansen 1877-es alapítása óta töretlenül élen jár a legkorszerűbb dizájnok és technológiai innovációk bemutatásában. A vállalat dobta piacra az első vízálló anyagot a 139 évvel ezelőtt, a Propile™ fleece középréteget a hatvanas években, illetve az első technikai aláöltözetet 1971-ben. 2012-ben a H2Flow™ hőmérséklet-szabályozó rendszer bemutatásával újította meg az iparágat.

Az Elevation Shell Jacket a 2016-17-es ULLR™ freeride felsőruházati kollekciójának darabja, és 2016 szeptemberétől lesz elérhető az üzletekben.

A Helly Hansen Elevation Shell síkabát sajátosságai:



Helly Tech® Professional

víz- és szélálló, lélegző

3 rétegű anyagösszetétel

teljesen zárt varrások

tartós vízlepergető képesség (DWR)

cipzárazható szellőzők

RECCO® magasfokú mentési rendszer

fényvisszaverő kiegészítők a biztonságért

összepatentolható kabát és nadrág

lecsatolható hófogó szoknya

levehető, sisakra húzható, állítható kapucni

két oldalsó és két mellzseb

kézfejvédő

belső szemüvegtartó zseb lencsevédő felülettel

síbérlettartó zseb

YKK® Aquaguard Vislon® vízálló cipzár