November 30-án Lágymányosi Öbölkerülő már ötödik alkalommal. Ezt már talán lehet már hagyományosnak nevezni. Na nem úszva, nem vitorlással. Illetve vitorlással, ha nem nagyobb mint 80 cm.

A Lágymányosi Öböl a hazai modellvitorlázás hisztorikus helyszíne, hiszen 1958 április 27-én itt volt az első modellvitorlás verseny az országban.

Az utóbbi években sikerült ismét visszaterelni a modellvitorlázást az Öbölbe. Év közben egy-egy versennyel mindenképpen jelen van, de a csúcspont az év végi Öbölkerülő. Ezen kívűl egy túraversenyt rendeznek modellvitorlázásban tavasszal, Orfűn. Ott jelentősen hosszabb a pálya, és bármilyen rádió-távirányítású vitorlással el lehet indulni a versenyen. Az Öbölben csak egytestű és 80 cm vagy rövidebb hajóhosszal rendelkező modellvitorlással lehet indulni.



A vizen mért pálya hossza 2,2 km, mely nehezítve a hideggel, esetleg hóval és persze a parti akadályokkal komoly kihívást jelent a résztvevőknek. A rajt és a cél a Ponyvaregény étterem előtt a stégről.



A hagyományt idén egy dologgal szegtük meg. Méghozzá az időponttal. Tekintve, hogy általában a Mikulás érkezéséhez legközelebbi hétvégén szoktuk rendezni a regattát, ez mindenképpen átmeneti változás, hiszen december 7. idén munkanap.

Persze nem csak ez az egy verseny van aznap. Reggel 9-től a Micro Magic osztály csapatversenye zajlik. Utána az Öbölkerülő 13:00-kor rajtol. Remélhetőleg új indulórekorddal. Várunk minden érdeklődőt.




Az Öbölkerülő oldala