Bevallom izgultam. Féltem, hogy a Városligeti-tó teljesen alkalmatlan. No, csak részben az.

Volt már verseny a Városligeti-tavon, de olyan még nem, hogy a kreuznak, kreuz, a bőszélnek, bőszél kell, lennie. Márpedig egy ranglista versenyen nem baj, ha a pálya megfelel ezeknek az apró feltételeknek. Tudom, tudom számtalanszor elmondtam már, hogy a hollandiai Eb után bármilyen szélben lehet versenyt rendezni, de azért jobban szerettem volna, ha ez rendben van.



És tényleg volt néhány olyan pillanat, hogy rendben is volt. No, de kezdjük az elején.



Új elem a Micro Magic ranglista versenyeinek történetében, hogy  a szezont januárba kezdjük. Ezt azok számára találtuk ki, akik a nyári szezonban egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnak egy ilyen versenyre eljönni.  Sokak számára viszont ez az idő lehetett hideg, mert nem sikerült a létszámot felhúznunk húsz fölé. Na, meg persze a Városligeti-tó szélviszonyai is elrettenthettek hosszú ideje a vitorlássporttal foglalkozó tapasztalt versenyzőket.



A legerősebb lokális flottából sem volt jelen senki, bár értem, hogy náluk a Téli Kupán részt venni jóval egyszerűbb, mint felautózni Pécsről Budapestre. Az ottani flotta egyre erősebb és ügyes szervezéssel gyarapodik a számuk.



Tehát kezdődött a nap szélcsenddel és köddel. A parton megjelent 19 versenyző lelkesen próbálta ki a tó szélviszonyait egy próbafutam keretében.  Nem volt benne köszönet.





A próbafutam után kínkeservesen sikerült majdnem kettőig négy futamot lezavarni és csak imádkozni lehetett, hogy kiizzasszuk magunkból a szükséges egy futamot. És ekkor csodák, csodája a műjégpálya felöl lengedező szél áttört a hideg felület felett és nagy hirtelen még három futamot sikerült kihajtanunk az utolsó órában. És volt olyan, hogy a kreuz szakasz valóban kreuz volt és a bőszeles szakasz valóban bőszél volt.





Egyszóval a Városligeti-tó szélviszonyai jóval szebb arcukat mutatták, mint az szokásos. Persze azért továbbra sem lesz itt EB, de még Bajnokság sem.





Elsőre talán jobban sikerült a verseny, mint az várható volt. Minden esetre tovább izgulok, hogy február 22-re ne fagyjon be a Lágymányosi Öböl és inkább ott legyen verseny, mint újra itt. Bár a környezetet szeretem és a hajóosztály, modellvitorlázás promotálására a legalkalmasabb. És még jobban szeretném, ha a város kibetonozná a tó körül futó utat, ami már igen csak megérett rá…