Az ARC hálózat ismét akcióba lendült, hogy segítséget nyújtson a britként regisztrált svéd Caliso 42-nek, 300 tengeri mérföldre a Zöld-foki szigetekről nyugatra. A kormányos és társtulajdonos Mark Matthews segítséget hívott, miután egy reccsenést hallott a kielház mentén, amely következtében folyamatosan folyt be a víz a kétéves hajóba

Néhány ARC hajó megváltoztatva útirányát a Caliso felé vette az irányt, ahogy az MV Endless is tette és evakuálták a
fős személyzetet. November 30-án, 19:30-kor a Falmouth-i MRCC (Marine Rescue Coordination Centre) jelezte, hogy a teljes személyzetet kimentették, biztonságban vannak és a szerencsétlenül járt hajót északi hosszúság 16.07 nyugati szélesség 029.43-on magára hagyták. A Zöld-foki szigetek Sao Vicente-i kikötőjéből egy óceáni hajóvontatót már be is szerveztek, hogy megkísérelje a hajómentést.

Az MV Endless hídjáról Mark Matthews úgy tájékoztatott minket, hogy a csapata sérülésmentesen megúszta és mindannyian jól vannak. Megpróbálta elmondani a fedélzeten történteket. „ Felfedeztük, hogy tör be a víz és a kiel ház megsérült. Úgy gondoljuk hogy ez egy két évvel ezelőtti baleset következménye, amit bár azóta egy mérnök leellenőrzött, nyilvánvalóan nem lett korrekt módon javítva.” Majd így folytatta: „az a veszély állt fenn, hogy a kiel rosszabb állapotba kerülvén leeshet, a hajó felborulhat minden előrejelzés nélkül. Az elmúlt éjszaka rémálom volt számunkra, legtöbbünk a decken aludt egész éjjel.”

Az első riasztás akkor történt, amikor 29-én késő este az első reccsenést hallották és az első repedést felfedezték. Ekkor a hajó megfordult és óvatosan motoroztak visszafelé a helyzetüktől, 300 tengeri mérföldre keletre fekvő Zöld-foki szigetek irányába, riasztást küldve az összes többi ARC hajónak arra az esetre, ha a helyzetük súlyosbodna.

A szerdai nap folyamán, a frissülő 25 csomó körüli keleti-északkeleti passzát szélben, valamint az Atlanti óceánra oly jellemző hullámzásban a Caliso számára lehetetlenné vált, hogy folytassa útját a Zöld-foki szigetek felé. A rendkívüli óvintézkedések, és elővigyázatosság ellenére a tenger egyre nagyobb nyomást gyakorolt a már elvékonyodott kiel házra, megnövelve ezzel a víz beáramlását, annak ellenére, hogy a szivattyúk dolgoztak.

Annak a veszélyére gondolva, hogy a kiel hirtelen letörhet, nyugtalanság vett erőt a kormányoson, a csapat biztonságát féltve, ezért Mark Matthews meghozta szívbemarkoló döntését, mentést kért, mielőtt a helyzet rosszabbra fordulna és erről a riasztásról értesítette emailben a csapatának hozzátartozóit is.

Az ARC hálózaton keresztül történt flottariasztás után, valamint az MRCC Falmouth és másik 6 ARC hajó – Hurra, Stormsvalen, Bla, Frangi, Mercury Rising, Blonde Moment és a Moby Dick – hívása után, akik irányt változtattak a Caliso felé. A Moby Dick és a Frangi értek oda elsőként, és maradtak mellette mindaddig, amíg az MV Endless megérkezett kora este. A sötétedésig hátralévő 4 óra alatt, a Caliso legénységét felhúzták a tartályhajó fedélzetére és a hajót a navigációs fényeit bekapcsolva hánykolódni hagyták.
„Olyan kétségbeejtően szomorú a Caliso-t, magányosan a tengeren látni”, mondta Mark az evakuálás után.

A Cowes-i ARC irodában, a rendezvényszervező Jeremy Wyatt így kommentálta az eseményeket: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Caliso legénysége biztonságban van, és itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a mentésben résztvevő hajóknak, valamint az MRCC Falmouth-nak az eredményes közreműködéséért.