Több mint ezer hajós kapott ajándékot idén a Mikulástól a Balatonon

Alig lett vége az idei vitorlás szezonnak, de a Balaton szerelmesei már most várják az ismételt vízre tételt, a jövő évi szezon indulását. Türelmetlenségüket most az is növelheti, hogy a magyar tenger hat kikötője fantasztikus ajándékkal lepte meg Mikulás alkalmából a balatoni vitorlázókat.

A magyar tenger hat kikötője – Balatonfői Yachtclub és Kenese Marina Port (Balatonkenese), BL Bavaria Yachtclub (Balatonlelle), Club Aliga (Balatonaliga), Keszthely Phoenix Marina (Keszthely), Marina Fűzfő (Balatonfűzfő) – úgy döntött, hogy a balatoni vitorlázók érdekében a sportág történetének egyik leglátványosabb összefogása keretein belül létrehozza az úgynevezett Kikötőláncot. A balatonlellei BL Bavaria Yachtclub szervezésében létrejött megállapodás több mint ezer hajóst érint majd a 2014-es szezontól kezdődően.



„Hogy mi is az a Kikötőlánc? Nos, ez nagyon röviden azt jelenti, hogy az összefogásban részt vevő kikötők tagjai egymáshoz is kiköthetnek egy túra matrica segítségével. A matrica beszerzése a hajósoknak nem jár plusz kiadással, azt mindenki a saját hajóhelyéhez kapja meg a szezon kezdetén. Természetesen szeretnénk ezt a szolgáltatásunkat tovább bővíteni, ezért várjuk a további kikötők jelentkezését” – mondta el Lange Péter, a BL Bavaria Yacht Clubot üzemeltető Royal Silver Kft. ügyvezetője.

A kezdeményezésnek hamar híre ment, ugyanis a hálózathoz máris további kikötők jelezték a csatlakozási szándékukat: a balatonfüredi Hajógyári Kikötő, a Révfülöpi Vitorláskikötő, valamint három TVSK Kikötők (Alsóörs, Ábrahámhegy, Balatonalmádi).

A tervezett kedvezményt azok vehetik majd igénybe a 2014-es szezon kezdetétől, akiknek hajójára fel lesz ragasztva a Kikötőlánc matricája, és rendelkeznek a Kikötőlánc regisztrációs kiskönyvvel is. Utóbbiban minden olyan lényeges információ szerepel majd, ami alapján egyrészt beazonosítható a hajó, másrészt a hajósok értesülhetnek belőle, hogy az meglátogatni kívánt kikötőben – amely tagja a láncnak – milyen szolgáltatások vehetők igénybe. Az már most biztosra vehető, hogy a matrica és a kiskönyv másra nem ruházható át. És ez még csak a kezdet. A távolabbi tervek között közös versenyek, közös rendezvények szervezése is szerepel!

Aki további részletekre kíváncsi, az látogassa meg a Kikötőlánc facebook oldalát –

www.facebook.com/kikotolanc

, illetve a hamarosan elinduló weboldalt –

www.kikotolanc.hu

.

A szervezők várják további kikötők jelentkezését az alábbi címen:

peter.lange@bavaria.hu

.