Négy emberrel a fedélzetén, törött kormánnyal hánykolódó vitorlás hajót mentett ma a Vízmentők Magyarországi Szakszolgálatának ügyelete.

A VMSZ központját kora délután riasztották azzal, hogy egy vitorlás a rajta levő emberekkel bajba került. A vízmentők ügyeletes mentő csapata a Rupert mentőhajóval indult a megjelölt helyszínre, ahol rövid kutatás után rátaláltak az irányíthatatlanná vált hajóra és a fedélzetén levő négy emberre. A hajót rövid idő alatt vontára vették és az anyakikötőjébe vontatták. Az esetben senki sem sérült meg.

A Balatonon a mentés idején 60-80 km/órás széllel tombolt a vihar.

És a mentettek szemszögéből:

„Ma délelőtt Kenesén voltunk az idei One Design Trophy sorozat első állomásán. A rendezőség a viharos szélre való tekintettel nem indított futamot, 11 körül le is fújták a versenyt. Miután némileg gyengült a szél, úgy döntöttünk, hogy egy szál fock-al hazavisszük a hajót Füredre. Mire kiértünk a Kenese előtti vízterületről, kissé visszaerősödött, de magabiztosan haladtunk 6-8 csomóval. Nagyjából fél órával az indulás után minden előjel nélkül a kormányveret eltört, így irányíthatatlanná vált a hajónk. Azonnal levettük Fockot, és hívtuk Sandor Alex Bagyo-ékat, akik nyomban a segítségünkre siettek, és épségben bevontatattak minket a balatonfüredi anyakikötőnkbe. Mindenki jól van, a hajó is könnyen javítható. Öröm az ürömben, hogy nem verseny közben történt a baleset, ahol nem csak a mi hajónkban keletkezhetett volna nagyobb kár, hanem akár másokat is összetörhettünk volna.

Nagy köszönettel tartozunk Sanyinak és csapatának, hogy a vasárnapi sziesztájukat megszakítva kimentettek minket a szorult helyzetből.”

…itt pedig a link:

Ma délelőtt Kenesén voltunk az idei One Design Trophy sorozat első állomásán. A rendezőség a viharos szélre való…

Közzétette: Viper American Crew Sailing Team – 2016. április 24.