A Wild Joe a Rolex Vulcano Race esélyeseként Caprin áll rajthoz

Az első hazai csapat a Maxi Yachtok világában a Wild Joe. Józsa Márton és legénysége az idei programsorozatuk második verseny állomásához érkezett Capri szigetére.  Itt vesznek részt a Rolex Capri Sailing Week keretein belül megrendezésre kerülő első Rolex Vulcano Race elnevezésű regattán hazánk fiai. A rajt 2011. május 24–én kedden 15.00-kor dördül el.

A Wild Joe részére a kaland azonban már napokkal ezelőtt elkezdődött.

A csapat nem babonás tagjai május 13-án pénteken hajóztak ki Kremikből Capri felé véve az irányt. A delivery-n az alábbi összetételben teljesítették a szolgálatot: Palatinusz Tibor, Kelemen Tamás, Németh Áron, D’Albini András, Galgóczi Tomi. Ahogy az már a Wild Joe fedélzetén lenni szokott, egy-egy ráadás meglepetés ember is elkíséri a fix csapatot a regattára. Most Hamrák Péter – többszörös DN jégvitorlás  és 49’er bajnok vitorlázó – igyekszik a tapasztalataival hozzájárulni a sikerekhez. Az úton kezdetben 10-13 csomós szélben cirkáltak, majd a Messinai szoroshoz vezető úton már a leálló szélben motorral lopták a mérföldeket. Később a szél újra frissült, így  változatlanul cirkálva, 15-20 csomó közötti széllel tudtak haladni, amivel vasárnap este értek Crotone-ba. Ott a zord időjárási viszonyok miatt két napig vesztegeltek, várva a továbbhaladáshoz megfelelő körülményeket.  Az előrejelzések 40 csomós szelet és esőt ígértek, ezért kivártak hétfőig. Aznap Reggel a 20 csomós félszélre számítva indultak el a messinai szoros felé, de a szél az eső kíséretében ismét erősödni kezdett és elfordult, így cirkálniuk kellett, amit 2 óra után megszakítottak és inkább visszatértek a biztonságot nyújtó Crotone-ba. Keddre csendesült az idő és folytathatták az útjukat, hogy a Wild Joe csütörtökön megérkezhessen Gaeta-ra a május 24-én kezdődő 400 tmf-es verseny rajtjának helyszínére.

A verseny helyszínén a Wild Joe legénysége a már megszokott programhoz illeszkedett.

Hétfőn a Yacht Club Gaeta társalgójában Claus-Peter Offen – a Nemzetközi Maxi Yacht szövetség elnöke – tartott kormányosi tájékoztatót az első alkalommal megrendezésre kerülő Rolex Vulcano Race tudnivalóiról. Õt Colonel Filippo Petrucci – a helyi időjárás jós – követte, aki a várható időjárási előrejelzésekről adott kimerítő tájékoztatót. Az előrejelzései alapján könnyű szeles verseny várható, 8-10 csomós erősséggel. Ezt mind az Alegre, mind a Wild Joe taktikusai örömmel hallgatták, hiszen ahogy az előnevezési listából következtetni lehet, az abszolút győzelemért ennek a két hajónak a csatája várható. A hétfő esti programot az összes hajó tulajdonosa és versenyzőik igen elegáns környezetben zárhatták. A Rolex Vulcano Race Welcome party egy igazán csodás helyen, az „arany homokkal” borított tengerpart egyik történelmi luxus villájában került lebonyolításra.  Itt sikerült elérni Józsa Márton is, a Wild Joe csapat vezetőjét, akit az esélyekről kérdeztünk: „Azt gondolom, hogy az időjárási körülmények nekünk kedvezőek, ilyen szelekben bármi megeshet. Célunk az abszolút dobogós hely, és a meteo függvényében az előnyszám rendszerben is szeretnénk méltó helyre kerülni. A hely csodás, a környezet pompás, a fogadás kicsit zavarba ejtő is, a hazai versenyzési körülményekhez szokott csapatnak. Bízom benne, hogy a holnapi rajtot követően újabb sikerekkel zárhatjuk ezt a kalandot.”

Info:

www.wildjoesailing.com

Versenykiírás:

http://www.internationalmaxiassociation.com/pdf/rolex_volcano_nor.pdf