Ma 11 órakor tartotta a Magyar Vitorlás Szövetség a 2007. évi 39. Kékszalag sajtótájékoztatóját az Operaház különtermében. A mintegy félszász érdeklődő kimerítő felvilágosítást kapott a versenyről.


A négy esélyes hajó kormányosai is megjelentek a sajtótájékoztatón, és kiderült, hogy mindegyik hajón egy médiaszereplő jelen lesz a versenyen.




Axa-Brokernet
kormányos: Litkey Farkas
vendég: Csiszár Jenő


Media Contact – Avatar
kormányos: Soponyai Géza
vendég: Hujber Ferenc


Sponsor Wanted
kormányos: Király Zsolt
vendég: Jáksó László


Diego
kormányos: Rauschenberger Miklós     vendég: Fábry Sándor



Ezek a vendégek már részt vettek némi képzésen, így nem teljesen zöldfülüként fognak a hajón utazni. Nem újdonság, de idén is lesz sms-ben időjárásjelentés, amit szokás szerint Pártay Lucia prezentál a részvevőknek. Ezen kívül az interneten is lekérdezhető széljelentések is elérhetőek a versenyzők számára is a verseny ideje alatt.
Egyébként a jelenlegi előrejelzések szerint gyenge szél és meleg várható a verseny ideje alatt, mely talán a könnyebb hajóknak biztosít nagyobb esélyt a végső győzelemhez.






A kormányosok pár szóban bemutatták hajóikat. Úgy látszik, hogy a harc már a parton elkezdődött, ugyanis az Avataron szereplő Detréék jelezték, hogy amennyiben az Axa-Brokernet csapat nem veszi le a keretet, amelyet hajójára épített és úgy versenyez, úgy óvást nyújt be ellenük. Ezt írásban el is juttatták a Magyar Vitorlás Szövetség részére. Litkey Farkas erre reagálva közölte, hogy a hajó teljes hosszában ki lesz szélesítve, amit a MVSZ technikai bizottsága el is fogadott. Ezen kívül elmondta, hogy a hajóba új karbonárboc került a régi aluminium helyett, és ehhez új, nagyobb vitorlák párosulnak.


Soponyai Géza hajója az Avatar Hi-tech hajó. Full karbon a fülétől a farkáig. Súlya 2700Kg. Nagyvitorlája majdnem 100 négyzetméter, és a többi vitorlája is óriási.


A Diegos fiúk erre a versenyre a „régi” Arcadommal készültek, az ő bemutatkozásuk egy külön cikkben lesz ma megtalálható.


Király Zsolt, a Sponsor Wanted kapitánya elmondta, hogy az ő hajójuk a legkönnyebb, speciálisan kis szélre készülnek. A Raffica libera árboca és vitorlázata kerül át a hajóra, ami minden ellenfelénél hosszabb és nagyobb. Kisszélben lehet esélyük.



A csapatokat részletesen is bemutatjuk. Az első szereplő a Diego a mai napon. A következő egység vasárnap, a harmadik hétfőn, a negyedik pedig szerdán kerül nagyító alá!