Az X-Sailing Kft. megkezdte a Melges 24 magyarországi forgalmazását. A Melges 24 a nemzetközi vitorlázás egyik legprofesszionálisabb és legnépszerűbb versenyosztálya, mely nemcsak a hajó különleges adottságainak, de kiváló ár-érték arányának is köszönhető. Az olimpiai osztályokhoz hasonlóan lehatárolt hajóosztály; ezáltal biztosítva az egyenlő versenyzési feltételeket.


A

Melges 24

magyarországi forgalmazásával olyan osztályt szeretnénk hazánkba hozni, amely nemcsak a hazai versenyzésre, de motiváltabb csapatoknak a nemzetközi profi versenyvilágba való bekapcsolódására is megteremti a lehetőséget.

Az első hajót 1993-ban építették, és az első világbajnokságot 1998-ban rendezték meg, már akkor 14 nemzet részvételével. Jelenleg 29 nemzet aktív tagja a nemzetközi

Melges 24

osztályszövetségnek, mely jól mutatja az osztály dinamikus fejlődését.

Az elmúlt évek

Melges 24

világ- és Európa bajnokságain rendszerint több mint 100 csapat küzdött meg a bajnoki címekért. Az Európa és világranglista versenyeken 50-80 egység szokott rajthoz állni.
A hajó egyaránt alkalmas mezőnyvitorlázásra és párosversenyzésre, melyet az is bizonyít, hogy több America Kupa csapat ezt az osztályt használja edzőhajóként.


A

Melges 24

versenyek résztvevői között ott találjuk a mai America Kupa vitorlázók legnagyobbjai – mint James Spithill vagy Flavio Flavini – mellett a nyolcvanas évek nagy vitorlázóit is, mint Alba Batzill többszörös FD világbajnok, Tonu Toniste 470 olimpiai 2. helyezett (1988). Emellett a jelenlegi legjobbak is beülnek ebbe az osztályba, mint például Gabrio Zandona (470).
E rangos nevek csak példák a 2007-es

Melges 24

világranglistán 345 egységét képező mezőnyből.

Annak érdekében, hogy a hazai vitorlázás is részese lehessen ennek az élménynek, már az első évben megfelelően adaptálni fogjuk az osztály meglévő imázsát a Balatonra. Megkezdtük a nemzetközi edzőtáborok, versenyek szervezését is, hogy mielőbb bekapcsolódhassunk a nemzetközi professzionális vitorlázás vérkeringésébe, és máris nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a megkeresett országok vitorlázóitól.

A

Melges 24

-et először a november végi Pannon Boat Show-n lehet megtekinteni.

Képek:



http://www.melges24.com/photogalleries.asp

videók:


Litkey Árpád


X-Sailing kft