Na ezt nem értem. Miért nem vitorláznak itt többen? Minden esetre a Micro Magic flotta már betette a lábát.

Tényleg jó kérdés ez, hiszen tudomásom szerint valamikor itt még válogatott keret edzőtárborok is voltak. Most meg majdnem semmi. Igaz a finnesek csináltak pár hónapja egy remek párosversenyt bemutató jelleggel, de a tó bőven többre képes. Na majd egyszer.

Tehát  augusztus 20 környékén. Egész pontosan 19-én (mert a hagyomány szerint az új helyszínek ilyenkor lesznek kipróbálva az MM flottánál) megérkeztünk a tó partjára. Remek helyen tudtuk megrendezni a versenyt és ezért köszönet Szalay Zolinak és a Tatai Hódysport Egyesület  Kajak Kenu Vizitelepének és az ott dolgozóknak segítségével.



Már csak azért is, mert mind az érmeket, mind a pályajeleket ügyesen otthon hagytuk. Hogy a sport komolyságát fokozzuk.

Naszóval nekidurálták magukat a versenyzők, mind a 16-an, hogy most aztán nagy verseny lesz.

Volt is. Az első két futamig.

Utána meleg és szélcsend következett.  De legalább be tudtuk illeszteni a házigazda által prezentált igen finom ebédet a megfelelő helyre.



Már már kukában láttuk a ranglista verseny érvényességéhez szükséges öt futamot, amikor is váratlanul feltámadt az északi szél és az utolsó két órában sikeresen lefutott még hat futam. Így nem maradtunk hoppon. Legalább szél volt.



Én azt gondolom, hogy ez a verseny olyan kiváló környezetben zajlott, hogy jövőre beveszzük a fix versenyek sorába. Merthogy szívesen elmegyünk bárhová, ha szívesen látnak és ha a hely tetszik a résztvevőlknek, akkor akár ranglista verseny is lehet ott.



Az osztály honlapja:

http://www.micromagic.hu

Eredmény:

20120819tatakupa.pdf


Fotó: Országh Tibor, Beliczay Péter