Remek erőfelmérő az országos bajnokságok előtt!

Kiválóan sikerült az Egis Kupa, amelyen a versenyzők és a szervezők, a hagyományoknak megfelelően, Lám Dezsőre is emlékeztek. Az emlékverseny mindkét napján tökéletes időjárási körülmények fogadták a résztvevőket, ugyanis szombaton és vasárnap is szikrázó napsütésben és erős szélben vitorlázhatott a mezőny.

Szombaton három futamot sikerült megrendezni a Csopak előtti vízterületen. A 14-16 csomós északi alapszélhez komoly befújások is társultak, így nem csoda, hogy a nap végére alaposan elfáradt a mezőny. Élményszámba ment a YSI-ben induló Strange Brew hullámtaktikája és tökéletes vitorlázása, ami azt eredményezte, hogy ebben a kategóriában az Ian Ianslie kormányozta egység már szombat este kicsit „hátradőlhetett”, hiszen magabiztos előnyre tettek szert. Ugyanez a helyzet alakult ki a Sudár Sport osztályban is, ahol a Bluebánat három futamgyőzelemmel hangolt az esti vacsorára és a vasárnapi futamokra. A legnagyobb csata talán a Nautic osztályban alakult ki, ahol a Fantom és a Bettus vívott ádáz küzdelmet az első helyért és szombati két futamgyőzelmével ekkor még a Kiss Bálint Zsolt kormányozta Bettus állt jobban.

Vasárnapra is maradt a vitorlázók számára valóban ideális időjárási helyzet. A változás csupán annyi volt, hogy a szél egy kicsit erősebb volt a vasárnapinál. Mindez azt jelentette, hogy nem volt akadálya a tervezett két futam megrendezésének. A zárónap talán egyetlen negatív eseménye az Amitié II árboctörése volt, de a szerencsétlen eset is szerencsésen zárult, hiszen senki sem sérült meg a hajón.

Az Egis Kupa immáron közel harminc éves hagyományának megfelelően a szombati napot egy kellemes, baráti hangulatú vacsora zárta az Egis SE kikötőjében. A szervezők nem csak kifogástalan étellel és megfelelő mennyiségű itallal, hanem valóban nagyon nagy barátsággal várták a megfáradt versenyzőket, és a siker itt sem maradt el. A mezőny mintegy húsz százaléka hiányzott csak az esti rendezvényről, és bánhatják azok, akik nem tudtak részt venni a vacsorán, ugyanis valóban olyan volt minden Csopakon, amilyennek lennie kell egy versenyen. Fontos megemlíteni, hogy a Subaru támogatásának köszönhetően nagyon komoly ajándékokkal távozhattak a győztesek, ami szintén emelte az Egis Kupa rangját.

„Sikerként könyveljük el, hogy ilyen sokan jöttek el a hagyományos Egis Kupára és bízunk abban, hogy az erős szél ellenére mindenki kellemes élményekkel zárta ezt a hétvégét. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ideális felkészülési lehetőséget biztosíthattunk a közelgő országos bajnokságok előtt, hiszen mindenki kipróbálhatta, hogy mire képes ilyen szélviszonyok között és milyen beállításokat kell alkalmaznia ahhoz, hogy a bajnokságon eredményes, vagy eredményesebb legyen majd. Nagyon nagy köszönet a Subarunak a Xixo-nak és a Vodafone-nak a támogatásért, hiszen nélkülük a szervezők hiába tettek volna meg mindent. Talán nem korai arról beszélni, hogy jövőre is igyekszünk majd hasonló színvonalon megrendezni az Egis Kupa-Lám Dezső Emlékversenyt” – mondta Kurucz Sándor, a verseny főszervezője.


VÉGEREDMÉNY


IMG_0850.jpg

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!




Fotó: Zahalka Dániel