A BL Apartments & Yachtclub és kikötői sportegyesülete a Lellei Vitorlás Egylet (LVE) harmadik éve rendezi meg a balatoni vitorlás szezon legutolsó versenyét a Dér Kupát.

A verseny hagyományosan, minden évben a Köd Kupa utáni hétvégén kerül megrendezésre, a nyugati medence centrumában, Lellén.

Az első Dér Kupán, 2007-ben alig több mint három tucat hajó jött el a szezonzárásra, de 2008-ban a II. Dér Kupán már 67 hajó állt a rajtvonalon. 8 méteresek, 11 méteresek, Nautic-ok, Melges-ek, Scholtz-ok és még sok jó hajó vett részt a későre tolódott végjátékban. Itt versenyzett utoljára az Irókéz nevű 70-es cirkáló, mely múlt télen tűzkár következtében teljesen megsemmisült. A versenyt a Remete nyerte, a yardstick I-et a Persona, a yardstick II-t a Márta nevű H-Boat, és a yardstick III-ban az Adria megelőzte a Dudut. Túlzások nélkül mondható, hogy a szezon egyik legjobb versenye volt. Bebizonyosodott, hogy még novemberben is élvezhető a balatoni vitorlázás, főleg úgy, hogy utána szaunák és élménymedencék várják a versenyzőket.

A rendezők idén is jelentős részvételre számítanak a november 7-ére kiírt III. Dér Kupán. A BL Apartments & Yachtclub különleges meglepetéssel készül, minden versenyzőnek egy képeskönyvet ajándékoz, mely Leiner András, Merényi Tamás, Kálmándy Ferenc és Förster Tamás csodálatos fotóin keresztül mutatja be a 2009. évi vitorlás szezont.


VERSENYKIÍRÁS


Compass Magazin