és North Americans Championship. Szeptember 4-én délután érkeztünk meg Minneapolisba, hogy részt vegyünk a 15. District Bajnokságon és az Észak Amerikai Bajnokságon. A csapat Litkey Farkas, Ormándlaki Áron, Glodi Balázs, Monus Gyula és Pető Endre csapatvezető.

A klubban találkoztunk Stefani-val akinél lakni fogunk. Itt mindenki nagyon barátságos. Megmutatják a hajót. 25 éves. Ezt tudtuk. Le van kenve valami radír szerű anyaggal. Kicsit rücskös és tapad a kézhez. Ijesztő. Több szakértő is előkerül. Leginkább az a vélemény, hogy a hajó így használhatatlan. Megtaláljuk Timet akitől a hajót béreljük. Szerinte ez egy komoly drága anyag amit nagyhajókon használnak. Bevízezzük és tényleg síkos lesz. Kicsit bizalmatlanok vagyunk. Van itt még három másik hajó, de mind öregebb. Végül bízunk Timben és maradunk ennél a hajónál.

img_2515ok_resize_600

A tó kicsinek látszik, a part mellett nagyon hínaras, a színe kicsit barnás de átlátszó. A part tagolt sok szigettel és öböllel. A kikötőben lakkozatlan fa stégek. A hajókat a kikötőhelyen kiemelik egy kis elektromos csörlővel bakostul.


Szeptember 5.

Összeszereljük a hajót és kettő körül kimegyünk vízre. Jó szél van fockkot kell húzni. Azonnal berontunk egy területre ahol nincs víz. Ki van bójázva, de nem értjük a jeleket. Nem közötte hanem körülötte kellet volna elmenni. Kicsit megdaráljuk a kielt. Rossz kedvűen megyünk a fő tóra edzeni. Itt harsogó 4-6-os szél van. Vitorlázunk 2 órát. Jól esik.

img_2603ok_resize_600


A parton kiemeljük a gépet és megcsiszoljuk a kielt. Egész jól megúsztuk. Felmérik a hajót, 40 kilóval könnyebb. Kapunk egy nagy aksit meg egy szép nagy vízes kannát. Így már súlyon van. Ez jó érzés.


Szeptember 6.

Három futam volt. Eredmény 7,2,9 a két rosszabb futamban vezettünk. A tó nagyobb mint látszik. Két és fél körös pályát ki lehet rakni mésfél óra hosszura és marad hely bőven. Ezen a napon még egy pálya volt a miénk mellett. Jó nap volt, van sebességünk szépek az új Doyle vitorlák. Minden hajón van gps. Este megnézzük a kivetítőn. Összetettben 4-ek vagyunk. Elöttünk 6 pontra a harmadik mögöttünk eggyel a hatodik. Megint jönnek beszélgetnek. Nagyon kedves mindenki. Reggeli és vacsora jár a versenyzőknek. A sőr híg, de van sok. Roni nagyon elégedett mert van kolbász is bőven.

img_2697ok_resize_600


Szeptember 7

. Ma két futam volt nincs kieső. Első és második helyet megyünk. A Quantum gyári csapat nyeri a versenyt 17 ponttal Tim Healy a kormányos. Egy olimpiai bajnok Rolf Turnquist aki 1972-ben lett aranyérmes soling legénységként, a második 18 ponttal. Mi feljövünk harmadik helyre 21 ponttal. Jó volt ez a verseny. Hiszünk a hajóban és én is kezdem megérteni a J24-est. Ellestünk egy csomó technikai trükköt.

img_2616ok_resize_600


Szeptember 8.

Most reggel van fél 9. Lassan megyünk edzeni. Szereztünk magyar himnuszt van zászló is. Ma felmlérés van. Este beadtuk a vitorlákat egy konténerbe állitólag most megkapjuk felmérve. Súlyt és hajót már az U-gottán felmérték. Délután megnyitó. Holnap lesz az első futam a kontinens bajnokságon. Kanadaiak vannak rajtunk kívül. De a texasi csapatok utaztak a legtöbbet. harminc egynéhány hajó lesz.