A hétvégén több tavunkon is rendeztek versenyt. Agárdon a Közép-Dunántúli Régió Kupán bizonyíthattak azok, akik ellátogattak erre a regattára. Hóval-faggyal riogattak a meteorológusok, ezért a szokottnál több pulóvert pakoltam be otthon. Szerencsére tévedtek.

....
Bár szombat reggel még a ponyvákból lehetett 1-2 jégtáblát horgászni, kellemes napsütéses idő volt egész hétvégén. Az előző két tavaszi versennyel ellentétben most kevesebben érkeztek a Balatonról, inkább csak az agárdi egységek tolongtak reggel a versenyirodánál, hogy nevezzenek. Kis siklóból (hivatalos nevén sikló 4.7) volt a legnépesebb mezőny a szokásoshoz képest, többen Balatonról jöttek, és szép számmal voltak huszasok, és opék is.

Szombaton a szél nem akart korán kelni, így fél 10 magasságában indult ki a mezőny.

A szél elég lyukas volt, és északnyugat-délnyugat közötti irányokból fújt. Ilyen körülmények között 3 futamot sikerült teljesíteni. Aki ügyesebb volt, annak jó irányból tudott 3-as szél is fújni. Az utolsó futam végére egészen kellemes szél kerekedett, ami kitartott, amíg mindenki eljutott a kikötőig.

Vasárnap már nem volt ilyen szerencsénk. Reggel reménytelenül sima volt a tó. A délelőtti órákban néha megjött a szél, ami rendre el is ment, de többen kimentek és vitorláztak, a zsűrit azonban ez nem ösztökélte cselekvésre. Fél 1-kor lőtték le a versenyt, és 2-kor volt díjkiosztó, mert a verseny szponzora ekkorra tudott eljönni.

A vasárnapi futamot Fernando Alonso nyerte Michael Schumacher és Jenson Button előtt.