Az idény első nagyhajós pályaversenye, az OKI Nagydíj lesz. Az esemény házigazdája a Kereked Vitorlás Klub, névadó támogatója pedig az OKI, a neves japán fax- és nyomtatógyártó cég. A szervezők MINDEN NAGYHAJÓS OSZTÁLYT várnak a május 22-23-i hétvégére.


Napjaink vitorlás sportjában egyre nagyobb hangsúly kap az a törekvés, hogy a résztvevők olyan igényes és nem túl hosszú versenyeken mérethessék meg magukat, amely hozzásegíti őket új üzleti és emberi kapcsolatok létesítéséhez is. Az Oki, a nyomtatott üzleti kommunikáció specialistájaként itthon is e szemlélet mellé állt, ezért nemcsak a 2005-ös Oki European Challenge nemzetközi vitorlásversenyt, hanem egy rangos hazai, balatoni versenyt is támogat.


A Kereked Klub idén ünnepli megalakulásának 25 éves évfordulóját és ennek megfelelően nagyon készül az eseményre. A versenyt trapéz pályán rendezik, ez biztosítja, hogy a tizenhét nagyhajós osztály a lehető legkevésbé zavarja egymást. Ha az időjárás is kedvező lesz három futamot tartanak a két nap alatt.


Szombat este az Kereked és az OKI egy idény-nyitó fogadásra várja a megfáradt versenyzőket, ahol vacsora, sör, élőzene, tánc és értékes tombola-nyeremények várnak a résztvevőkre.


A csopaki kikötőben bemutatkozik az OKI teljes termékskálája. A versenyzők a klub fotósa által róluk készített fényképeket az OKI nyomtatóin kinyomtatva tekinthetik meg és vihetik haza. A helyezetteket értékes díjak várják, a népesebb hajosztályok legjobbjait az OKI jóvoltából tárgynyereménnyel jutalmazzák. Újdonságnak számít kluboknak kiírt különdíj is, amelyet az az egyesület nyer el, amelynek a legjobban szereplő öt hajója a legkevesebb pontot gyűjti a verseny alatt.


A részletes kiírás és a nevezési lap mellékelten elérhető. Előzetes nevezést faxon és e-mailen is vár a klub.