Sir Robin Knox-Johnston a SAGA Insurance fedélzetén március 30-án helyi idő szerinte este háromnegyed nyolckor futott be a Velux 5 Oceans 2. szakaszán, még a 3. szakasz rajtja előtt.


© onEdition
A megpróbáltatások számára ezúttal 75 napig, 18 óráig és 43 percig tartottak, ez idő alatt 16,048.6 mérföldet tett meg a nem túl fiatal brit vitorlázó legenda Fremantle és Norfolk (Virginia, USA) között. E vitorlázó hős teljesítményének elismerését még inkább fokozza a tény, hogy most ünnepeli 68. szülinapját. Mivel már csak egy „sprintszakasz” van vissza innét Bilbaoig, valószínűleg újabb rekord fűződik majd a nevéhez, amennyiben teljesíti a távot.



Sir Robin az alábbiakkal kommentálta célba érkezését:


„Ez a szakasz igazi rémálom volt és örülök, hogy vége. Már két napja úgy gondoltam, hogy vége lesz, de az időjárás másképpen alakult. Úgy gondolom Unai egy templomban könyörgött nekem egy kis szembeszélért.



Volt néhány mesés vitorlázó napom, mikor csak ültem a hajóban és ő meg gyönyörűen vitorlázott a remek szélben, a tenger csillogott a napfényben és csak arra gondoltam, hogy milyen csodás és ezt semmire sem cseréltem volna el.



Azt gondolom mindvégig meglehetősen frusztrált voltam. A vitorlázás remek, de a versenyzés nem – igazán megdöntött.



Lássuk, majd mi történik a következő szakaszon, amikor Unaira kell vigyáznom.”



A mezőny nagyja tehát befutott már a második szakaszon és most arra vár, hogy április 15-én elindulhasson Bilbao-ba.



Graham Dalton felvette a kapcsolatot David Adams versenyigazgatóval és tájékoztatta, hogy lassan elhagyja Fortaleza-t.