Három nap, mely jó bevételt hoz a keszthelyi kocsmasoron dolgozóknak. Három nap, mely talán a legtöbb hajót mozgatja meg a Kékszalag után.

EREDMÉNYEK !!!!


Az esemény előtt néhány nappal, már a meteorológiai jelentések nagy esőről szóltak a szombati napra. Az utóbbi évek szárazsága után egy kicsit fentartásokkal kezeltem a kérdést. Nem kellett volna. Tényleg esett. A rajttól a befutóig, sőt még tovább is.

A györöki csücsökig a szél ha nem is egyenletesen, de megbízhatóan fújt északról. Ott azután feladta a leckét az egész mezőnynek. A szigligeti öbölből 5-ös szélben érkezők belerohantak a keszthelyi öböl bejáratánál álló a mezőny derékhadát képviselő hajókba. Itt több, mint százan keresték a szelet, amely hosszú kínlódás után végre megérkezett északról és szinte egyszerre fújta be a hajókat a célba.

Már estére javult az idő és másnapra már elmúlt az esőveszély. A szél megmaradt északi és az Öböl Kupa rajtjánál még kitartott. Azután kissé elfogyott az első bójáig. Jó adag kínlódás egy rövid ideig tartó délkeleti lehelet után ismét megfordult és északnyugatról kezdett rá. Így a befutóban a hajók cirkálni kényszerültek.

Este pörkölt, egy végelláthatatlan díjkiosztó és a szokásos kocsmai társasági élet színesítette a napot.

És akkor hétfőn elindultunk haza. Azaz csak szerettünk volna, mert szél az nuku. Irgalmatlan vergődés árán a fonyódira rövidített pályán fejeződött be a verseny.

Ez a verseny ismét nem okozott csalódást. Hozta a jólmegszokott színvonalát. A versenyeredmények publiklását azért pocséknak nevezném, mintha nem is a 21. században élnénk, de ezen kívül úgy hiszem ez a verseny méltán népszerű amit a 207 nevezett hajó is bizonyít.

Aki már volt az tudja, aki nem, annak ideje elmenni és kipróbálnia jövőre.