Balatonföldvár: A megszokott helyen, közel a megszokott időben került megrendezésre a kazánosok versenye. A Vaillant Kupa első napján néha lengedezett csak valami, de végül még pályát is sikerült kitűzni rá. Futam azonban nem volt, mivel egyszer sem stabilizálódottak a körülmények. A második napon javult a helyzet és már volt egy próba a délelőtti keletiben.


Hegeda: Minden, ami vitorlázás.
Ez még ugyan kudarcba fulladt, de a meleg déli szélben már sikerült futamot tartani. A szél itt is érdekes irányokból fújt, de azért korrekt helyezéseket eredményezett. A második futam már nyugatiban zajlódott, kissé hullámos vízen, kettes szélben. A harmadik futamban hasonlóak voltak a körülmények; hol ráfrissült, hol lyukasodott.



A harmadik napon, vagyis tegnap beborult az ég és még az eső is szemerkélt a reggeli órákban, amikor a pályára kivitorláztunk. A front kissé belassult és ez bizonytalanná tette az időjárást és kissé kiszámíthatatlanná ezzel a szelet. Iránya ismét nyugatias. Az első futamban, a szombati naphoz hasonlóan (általában) a jobb oldal dominált. De akkora lyukak keletkeztek, hogy egy-egy mezőnyön belül csoportok alakulhattak ki, melyek saját kis küzdelmüket vívták. A második futam talán még érdekesebb volt, mert balra fordult a szél vagy 20 fokot, ezzel leegyszerűsítve a pályát és megkeverve a helyzetet. Ettől függetlenül jellemzően mégis a jobboldal dominált.



Kis számban gyűltek össze a negyvenkilencesek és a finnesek közül se keringtek sokan, de nekik nem is volt ranglista, a sztárosok között viszont továbbra is népszerűnek mutatkozik ez a verseny. A hollandi és a 470-es mezőnyt pedig nemzetközivé tették a külföldi indulók. Nekik ezúton is köszönjük a részvételt.