Chris Draper és a Luna Rossa nyerte az AC sorozat első olasz állomásának mezőnyversenyét Nápolyban.

Jogosan örülhetett a rossz idő ellenére meglehetősen nagyra duzzadt olasz nézősereg Nápolyban, miután a Luna Rossa első számú csapata megnyerte a vasárnapi utolsó agyonpontozott futamot és ezzel az ACWS mezőnyversenyét. Draper tavaly még a Koreaiakat erősítette, de a télen az ígéretesebb Luna Rossához szerződtették le. Nyilvánvalóan túlsúlyozták az utolsó futamot (50 pont az elsőnek, 30 a másodiknak?!), így előtte elvben még az 5-6. helyen álló csapatok is nyerhették volna az összetettet. Emiatt talán nem a valós erőviszonyoknak megfelelő eredmény született a mezőnyversenyen, de ennek csak örülni lehet, hiszen a Kupáért folyó verseny az erejét megcsillantó új kihívó jelenléte által csak tovább élesedik.




Kattintson a képre a nagyobb méretben történő megjelenítéshez!

Egész heti bukdácsolását követően a svéd Artemis nyerte a párosversenyt. A címvédő első számú hajója az ORACLE Spithill csúnyán elvérzett és csak a hetedik helyen zárt a párosversenyben, amely elvben a legfontosabb versenyszám a Kupáért folytatott küzdelemben.

De, hogy ne legyen annyira savanyú a szőlő Spithill számára, legalább az összetettben átvette a vezetést a sorozat összetettjében a nápolyi versenyen maga alatt teljesítő ETNZ-vel szemben. Spithill politikusan nagyra értékelte ezt a tényt, de valójában erősen érződött rajta a csalódottság. Mindenesetre a következő fordulóig, ami Velencében lesz, egy hónapja van újraértékelni a versenyen elhibázott lépéseket.

Nem mehetünk el szó nélkül a mezőny egyik újonca Nathan Outteridge mellett sem, akinek a csapata (Team Korea) ugyan csak 6. illetve 5. helyen végzett, de valószínűleg még fog borsot törni a nagyköltségvetésű csapatok orra alá.


Fotó: Gilles Martin-Raget/Americascup.com