Idén is lehet így vagy úgy figyelemmel követni a hajók mozgását a neten.

A kekszalag.hu oldalon idén is nyomon követhető lesz a hajók egy részének mozgása és pillanatnyi pozíciója. Az ehhez szükséges technikai hátteret – a 2009-es és 2010-es Kékszalaghoz hasonlóan, de több újítással – a Lochner Kft. biztosítja.

A cég 60 GPS-nyomkövetőt bocsátott a Magyar Vitorlás Szövetség rendelkezésére, 30 hajót a Nagyhajós Bizottság ajánlása alapján az MVSZ választott ki, további 30 készülék elhelyezésére pedig jelentkezni lehetett.

A versenyutasítás szerint már július 6. óta ismernünk kellene a GPS-szel ellátott hajók listáját, de nem találtunk erre utaló nyomot sem a hunsail.hu, sem a kekszalag.hu oldalon (lehet, hogy csak jól el van dugva). Legkésőbb a közvetítéskor kiderül kinél vannak.

Akinek van okostelefonja, képes lesz figyelni a riválisait, legalábbis az egyes pályajeleknél, már ha időben feldolgozásra kerülnek az adatok, amire nem vennénk mérget. Az alábbi linken a mini alkalmazás: http://www.mobilengine.com/index.php/hu/kekszalag ahol az alábbi szolgáltatások várják a letöltőket:

·
a versenyben részt vevők abszolút sorrendjének megtekintése

·
rangsor megtekintése hajóosztályonként

·
időeredmények lekérdezése bójánként

·
hajók között keresés, adataik részletes megjelenítése