Lassan egy hónapja vannak úton a hajósok. Az első hajó kénytelen végleg feladni a Vendée Globe-ot


Az első két hajó a déli pozíciója nagyon jól fizetett. Lassan meglépnek a mezőnytől. Roland Jourdain  (Sill et Veolia) a harmadik helyen, már 571 mérföld hátrányban halad tőluk. Jean Le Cam (Bonduelle) és Vincent Riou (PRB) a Crozet Szigeteknél halad. 780 mérföldre nyugatra a Kergulen Szigetektől. A közöttük lévő különbség 35,4 mérföld a Bonduelle javára.

A víz hőmérséklete jelentősen csökken, és így nő az esélye a jéghegyek megjelenésének.

Alex Thomson (Hugo Boss) Fokváros felé haladva komolyan kínlódik. A szél szembe fordult vele és lassan mindene szétázik, az árboc mögött keletkezett lyukon keresztül. Alex kénytelen kézzel kipumpálni a vizet. A víz reális veszély az elektromos rendszerre.

Hervé Laurent (UUDS) informálta a versenyirodát, hogy kénytelen feladni a Vendée Globe-ot. Tegnap előtt megsérült a bal oldali kormánya és nem lát lehetőséget arra, hogy külső segítség nélkül megjavítsa.


Szombaton Conrad Humprey (Hellomoto) összeütközött egy víz alatti ismeretlen objektummal miközben 15 csomóval rohant a hullámokon. A kormányán keletkezett sérülést megpróbálja Fokváros közelében kijavítani. Amennyiben sikerül neki, úgy folytatja a versenyt.

Marc Thiercelin (Pro-Form) továbbra sem tudta megjavítani a tönkrement orrsudarát. Nem tud, spinnakert, gennakert vagy nagy genuát húzni. Jelenleg nem jelent a Déli Óceánokon hátrányt ez számára, de akkor bajban lesz, amikor visszaér az Atlanti Óceánra.

Raphael Dinelli (Akena) elvesztette a a babystágját. Kénytelen volt a vitorláit leszedni és azonnal neki látni a javításnak. Így már csak az osztrák Norbert Sedlacek (Brother) van mögötte, aki viszont arról számolt be, hogy vizet talált a hajójában egy komoly viharos éjszaka után.