Vincent Riou (PRB) elszakadni látszik ellenfelétől, miközben a mezőny második fele meglódult. Újabb kormánysérülés a mezőnyben.


Vincent Riou (PRB) előnye szép lassan duzzad. A ma hajnali jelentések szerint már közel 90 mérföld az előnye a második helyen álló Jean Le Cam-mal (Bonduelle) szemben.

Eközben azért a mögöttük jövő, Jourdain-Josse-Golding trióhoz képest csökken az előnyük. Roland Jourdain már 400 mérföldön belülre csúszott. Most az egyszer úgy tűnik, hogy a hátsóbb hajóknak kedvez az idő. Míg a vezető duó 10-15 csomós csúcssebességet jelent, addig a második csoport 20, míg a Temenos és a Virbac Paprec 30 csomót mér….

Mike Golding (Ecover) az első aki jéghegyet látott és ezután egy kicsit északabbi irányt vett. Alex Thomson (Hugo Boss) szerencsésen megérkezett Fokvárosba.

Raphael Dinelli (Akena Verandas) szombat óta nagy küzdelembe volt, hogy megjavítsa az elszakadt babystag-ot. Megfordult a fejében, hogy fel is adja a küzdelmet, de azután elvetette az ötletet és sikerült a javítás után újra teljes gőzzel versenybe állnia.

Lassan a mezőny vége is elhagyja az Atlanti Óceánt és átér az Indiai Óceánra. Anne Liardet (Roxy) is megszabadult a St. Helen fogságából. Benoit Parnaudeau-vel (Max Havelaar/Best Western) átértek a két óceánt elválasztó képzeletbeli vonalon.

Joe Seeten (Arcelor Dunkerque) az este folyamán jelentette, hogy az egyik kormánya megsérült. A versenyző jelenleg 1000 mérföldre délkeletre van Fokvárostól és 340 mérföldre északra a Prince Edward Szigetektől.