Hasít a flotta a déli óceánokon. Szép lassan alakul a küzdelem az első ötben.


64 mérföldre csökkent a vezető duónál a hajók közötti távolság. Még mindig jelentős előnnyel vezetnek. Bár szép lassan három fős blokk lopja a távolságot.

Az éjszaka folyamán Roland Jourdain (Sill et Véiloa) délről, míg a Golding (Ecover) Josse (VMI) duó északról kerülte a Kerguelen Szigeteket. Mike Golding ott toporog közvetlenül Josse nyomában. Valamikor tegnap este a pozíció jelentések szerint már eléje került a negyedik helyre, de most megint a francia van előrébb. Igaz, nincs közöttük három mérföldnél több. Lassan az első öt hajó között komoly mérkőzés várható.

Norbert Sedlacek (Brother) tegnap bejelentette, hogy mivel külső segítség nélkül nem tudja megjavítani tőkesúlyának hibáját, ezért hivatalosan is feladja a 2004 évi Vendée Globe versenyt. így Hervée Laurent és Alex Thomson után ő a harmadik, aki nem folytatja.

Conrad Humpreys (Hellomoto) éjfél körül állt vissza a versenybe, miután megjavította a kormányát a dél-afrikai partok közelében.

Joé Seeten szerencsésen ki tudta cserélni a törött kormányát, és különösebb időveszteség nélkül tovább tudott haladni. A művelethez mindössze 20 percre kellett a hajót megállítania 2 méteres hullámok között, 28 csomós szélben.