Nem túl szerencsés a vízalatti tárgyak tekintetében Joé Seeten, de a hétvégi időjárás egyébként sem volt pihentetőnek nevezhető.


Nem volt nyugodt hétvégéje a Vendée Globe versenyzőinek. Már pénteken 8-10 méteres hullámokat, és 55-65 csomós szelet ígért a meteorológia, amiből az élmezőny, jó 60 csomónyit meg is kapott.

Szegény Joé Seeten (Arcelor Dunkerque) ügyesen kicserélte nem is olyan rég az egyik kormányát, de most a másikat törte el. Lehorgonyzott a Disznó Szigetnél, de elsodródott és így nem tudta a javítást befejezni. Jelenleg sok esélye nincs a javításra, csendesebb időre vár.

Jean-Pierre Dick (Virbac-Paprec) hajóján a boomveret ismét megsérült. Egyszer már kicserélte az Egyenlitő környékén, de most az is megsérült. 8 órás munkával vasárnap délutánra sikerült kijavítania a hibát.

Patrice Carpenter (VM Matériaux) hajója lefetrengett és másfél órán keresztül az oldalán is maradt.

Azért az élmezőny is küzd problémákkal. Roland Jourdain (Sill et Veolia) például kijavította a kormányszerkezetének problémáit.

Eközben szinte szétfoszlott a néhány napja megszerzett előnye a vezető Vincent Riou-nak (PRB). Jean Le Cam (Bonduelle) 47 mérföldre megközelítette ismét. Persze a következő csoport is keményen a nyomukban van. Roland Jourdain (Sillet Véolia) 271, Sebastien Josse (VMI) 386 és Mike Golding (Ecover) 422 mérföld távolságban van a vezetőtől.

Valószínű, hogy ebből az ötös csoportból kerül ki a későbbi győztes. De, hogy az ki lesz…….