Ma befutott a harmadik helyezett is a Vendée Globe-on.

Alex Thompson, aki ma reggel futott be a harmadik brit versenyző aki dobogóra tudott állni a Vendée Globe történetében. 2001-ben Ellen McArthur, 2005-ben pedig Mike Golding tette ugyanezt.

Az első két versenyző még vasárnap be tudott futni. Közülük is Francois Gabart elsőként, aki 29 éves és első indulós létére szinte könnyedén nyerte a versenyt. Már ha egy ilyen verseny esetében tudunk könnyedségről beszélni. Ami tény az tény, Gabart 78 nap 2 óra 16 perc és 40 másodperc alatt hajózta körbe a földet. Mentora Michael Desjoyeaux a verseny előző kiadásában 84 nap alatt tette ugyanezt.



Ez az idő mellesleg egy nappal jobb, mint 20 évvel ezelött Bruno Peyron és csapatának az ideje, akik egy katamaránnal kicsit több mint 79 nap alatt kerülték meg a földet. Ők voltak az elsők, akik Jules Verne nyomán ikonikussá váló 80 nap alatt meg tudták vitorlással kerülni  aföldet.

Gabarttal egyetlen versenyző tartotta a lépést, de megelőzni ő sem tudta.  A második helyen befutó Armel Le Cléac’h három órával maradt le és másodszor hozta ennek a versenynek a második helyét.



Harmadikként Alex Thomson futott be, akinek bőven kijárt már ez a siker, hiszen többször volt peches a verseny történetében.  Az ő ideje sem sokkal több mint  80 nap. Egész pontosan 80 nap 19 óra 23 perc 43 másodperc



Negyedikkként kb. két nap múlva Jean-Pierre Dick  várható, aki bulba nélkül igyekszik teljesíteni a távot.