A Volvo Ocean Race második szakasza ismeretlen helyen futott be. Szoros küzdelemben az első két hajó között 15 nap után kevesebb mint két perc különbség volt.

A második szakasz befutója helyszíne nem volt publikus. Ez nem valami trükk vagy izgalom fokozó eszköz volt a rendezők kezében, hanem az ezen a területen garázdálkodó kalózok elleni védelem. Így azok nem rendelkeznek információval a flotta helyzetével kapcsolatban és nem tudnak komolyabban felkészülni a hajók esetleges elfogására.


Hétfőn 18 óra elött futott be a Telefonica az Indiai-Óceán titkos helyszínén. 1 perc 57 másodperccel megelőzve a kiwik hajóját a Campert. Nem volt gyenge meccs, mert a Telefonica csak a befutótól 8 mérföldre lopta el a vezető helyet a Campertől.


Martinez a Telefonica kormányosa elmondta, hogy a sziklák és sok komplikált manőver soha nem látott nehézséget okoztak. Kevés esélyét láttuk, hogy megfogjuk a Campert és az éjszakában három-négy alkalommal is elfogyott a szél.Káoszos volt, de szerencsére jó oldalon voltunk és így mi voltunk aza csapat aki elsőre befutott.

A Telefonica ezzel  a győzelmével 24 pontot szerzett és 61 ponttal áll az élen. Az 54 pontos Camper elött.

Nicholson nem volt túlságosan feldobódva az utolsó pillanatokban elvesztett szakasz miatt, de megemlítette milyen hatalmas csatát vívtak a Telefonicával az utolsó napokban és agyon dicsérte az ellenfelet.

Még a befutó után be is adott egy óvást a spanyol hajó ellen, de késöbb a két csapat megbeszélése után visszavonta azt.

Harmadiknak futott be a Puma mindössze 20 mérfölddel Groupama 4. elött A francia csapatot. A sort az arab hajó zárja, mert a Sanya az ezen a szakaszon is jelentkező technikai hibák miatt kiállni kényszerült Madagaszkáron és ott javítják a hajójukat.

Most a VOR hajókat hajóval átviszik a kalózoktól hemzsegő vizeken és a második szakasz második etapjába még futnak egy rövid egy napos menetet Abu Dhabi-ig aminek a győztese a szakasz pontjainak 20%-át kapja.


Forrás: www.volvooceanrace.com