Július első hétvégéjén rendezik a Subaru-EGIS Kupát!

Egy kis egyesület tradicionális versenye. Lelkes és elhivatott szervezők, remekül rendezett futamok, kiváló hangulat.  Csak néhány válasz az elmúlt évekből arra  kérdésre, hogy „Milyen volt az Egis Kupa?”. Nos, a hagyomány kötelezi a szervezőket, akik idén is kitesznek majd magukért. Már a nevezésnél megvendégelik a Subaru-Egis Kupára érkező vitorlázókat és arról is gondoskodnak, hogy a szombati futamok után a rendkívül hangulatos kikötő mólóján koccinthassanak és beszélgethessenek egy jót a versenyzők. Persze a hangsúly ezúttal is futamokon lesz. A mezőny most is egy remek pályaverseny keretein belül mérheti össze tudását és készülhet fel a közelgő Kékszalagra.



A Subaru-Egis Kupán ezúttal is mintegy harminc hajóosztály képviselőivel találkozhatunk majd, és amennyiben az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz úgy közel 80-120 hajó nevezésére lehet számítani. Idén is öt futam megrendezése a cél, így komoly izgalmakra lehet számítani a hajóosztályok versengése során. Július első hétvégéjére még bizonytalanok a meteorológiai „jóslatok”, de jelenleg még mindenki bízhat abban, hogy ideális szélviszonyok fogadják majd a hajókat és a vitorlázókat. A Subaru-Egis Kupán a versenyzők ezúttal is tisztelegnek Lám Dezső emléke előtt, aki edzőként és gondnokként is nagyon sokat tett az EGIS SE Sportegyesületért.



A Kékszalag közeledtével felerősödik a tradicionális versenyek jelentősége, hiszen minden megmérettetés egy fontos állomás a versenyzők számára a felkészülésben. Bár a Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő túraversenye, a Subaru-Egis Kupa pedig egy szintén nagy múltra visszatekintő pályaverseny, a versenyzők ennek ellenére nagyon kedvelik a csopaki futamokat, ugyanis kiválóan tesztelhetik a hajóbeállításokat, ráadásul felmérhetik, hogy hol is tartanak a legnagyobb vetélytársakhoz képest.



A vízi események mellett, a szervezők a parton is jó házigazdák lesznek, ugyanis a csopaki hagyományoknak megfelelően, a verseny szombati napján egy kellemes és hangulatos rendezvénnyel és vacsorával várják majd a résztvevőket.

„Abban biztosak vagyunk, hogy rajtunk nem múlik majd semmi. Várjuk már, hogy elkezdődjön a nevezés és abban bízunk, hogy mindent megfelelően előkészítettünk. Szeretnénk ezúttal is jó házigazdák lenni. Fontos számunkra, hogy a vízen nagyot csatázhassanak az ellenfelek, míg a parton jól megbeszélhessék a vízen történteket. Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk. Amennyiben ez így lesz, akkor 2016-ban is sokat beszélnek majd a Subaru-Egis Kupáról. Ezúton szeretném megköszönni szponzorainknak a rengeteg segítséget. Nélkülük ugyanis nagyon nehéz dolgunk lett volna….” – mondta Kurucz Sándor, a verseny főrendezője.


VERSENYKIÍRÁS