Csütörtökön reggel a tíz órás hivatalos megnyitóval kezdetét vette, az F18-M3 Katamarán Országos Bajnokság, Balatonfüreden. A délelőtti szélcsend miatt 16 óráig parton halasztást rendeltek el a szervezők majd fél ötkor sikerült elrajtoltatni a mezőnyt.



A mai napon összesen két futamot rendeztek, melyet remek vitorlázásuknak köszönhetően a Várady Szabó János – Petheő Tamás páros nyert.

Várady-Szabó János:

„Egész nap vártunk a szelet, végül késő délutánra érkezett egy D-DNY-i szél, a zsűrihajó mellett luvba rajtoltunk. Az első kreuzt szakaszba déli part irányába vitorláztunk. A megváltozott szélirány és a frissülések miatt pálya módosítottak a rendezők, végül elsőnek futottunk be. A második rajtnál NY-i szél fújt, később frissült É-ÉNY-ra, ezért felmentünk az északi part irányába, majd vettük az első bóját. a második kreuz szakaszban taktikusan figyeltük, hogy a Dióék hogyan vitorláznak, hogy tovább növelhessük az előnyüket, a frissülések miatt nagyon jól mentünk, és ismét elsőnek futottunk be. A holnapi napot is szeretnénk hasonló eredménnyel zárni.”

A Váradi-Szabó – Petheő Tamás páros legnagyobb ellenfele várhatóan a Diószegi Zoltán – Jankovics Gábor páros lesz.

Nacra

Diószegi Zoltán:

„Délutánra jó szél lett és legnagyobb ellenfelünk a Váradi-Szabó – Petheő páros hibátlanul vitorlázott. Az első futamban korai rajtosak voltunk, ezért a mezőny végéről indultunk újra, a befutó előtti bójánál ütköztünk a Kasuba István – Honti Norbert párossal, végül óvás tárgyaláson kizártak bennünket ebből a futamból. Elsők szeretnénk lenni a bajnokságon ezért a további megrendezésre kerülő futamokat szeretnénk megnyerni.”

placcs

Az előzetes tervekkel ellentétben, az M3-as osztály országos bajnoksága elmaradt, mert az nevezések alapján négy csapat indult volna – a kötelező hat helyett – így a versenyük lemondásra került.

Folytatás pénteken, amikor a rendezők négy futamot terveznek.


Eredmények 2 futam után a Laser, 470 eredményekkel együtt.