Gyenge szeles viadal a Kékszalag előtt a Jeanneau-EastCraft Nagydíjon.

A Kékszalag előtti utolsó vasárnapon a Balatonfüredi Yacht Club hagyományosan túraversenyt rendez Horváth Boldizsár emlékére. A regatta célja, hogy a tókerülő versenyen indulni vágyó vitorlázók túrakörülmények között kipróbálhassák a csapatukat és azokat az újításaikat, amelyek a napokban készültek el. A résztvevők a tavalyi évhez hasonlóan a Jeanneau-EastCraft Nagydíjért versenyeztek és a túra első alkalommal a Yardstick Trophy részévé is vált.

A reggel 10 órai rajtnál 69 hajó sorakozott fel. A népes mezőnyre készülve a rendezők 1 km-es rajtvonalat tűztek, amelynek mindkét végén, egyszerre adták a jelzéseket. A versenyzők tájékoztatásának elősegítésére a futam teljes ideje alatt a legfontosabb információkat VHF rádión keresztül is sugározták. Az időjárási körülmények az előrejelzéseknek megfelelően alakultak: nagyon gyenge délkeleties szél fújt, erősen sütött a nap, igazi nyári kánikula volt.

A Balatonfüred-Paloznak-Tihany-Hajógyár-Balatonfüred távot elsőként kicsivel több mint másfél óra alatt a Vodafone-Budacash csapata teljesítette Rauschenberger Miklós kormányzásával. A második és harmadik helyezettek fél-fél óra lemaradással következtek: a Trinity-Speedy és a Kacor csapata. A délután megtartott díjkiosztón a versenyzők a szokásos díjazás mellett a támogatók, Jeanneau és Eastcraft, ajándékait is átvehették.