Múlt hétvégén, május 21-én került megrendezésre a IV. Rudi Trans 4kezes WEST 2016. vitorlásverseny Balatonlellén a BL Yachtclub-ban.

Az immáron negyedik alkalommal megrendezett regatta a Bavaria 32 osztály számára évek óta a versenyszezon

kezdetét jelenti, ahol rajtvonalon 15 páros vonult fel, hogy három osztályba sorolvaküzdjenek meg a dobogós helyekért. Egyébként ez a verseny volt az osztály első ranglista versenye is, ami már keményen

beleszámít az év végi elszámolásba.



Ennek megfelelően – és gondolom, hogy a téli versenyéhség enyhítése végett is – 9 egységképviseltette magát, az egyébként nem rövidtávú versenyen. A rajt pillanatától kezdve a befutóig az időjárás sokszor kihívás elé állította a csapatokat,akik a versenyidőnek meghatározott 11 órát szinte teljes egészében a vízen töltötték. A végig gyenge szeles, eleinte 5-7 csomós szélben elrajtoló mezőnynek többször kellett szembesülnie az újraosztással. A 32-esek közötti komoly és parázsló küzdelmet az is jól mutatta, hogy a hajók fél órán belül futottak be a csaknem 11 órás csata után. A szélcsíkról szélcsíkra való vitorlázás során nemcsak a vitorlázó tudásra volt igazán szükség, hanem leginkább a párok kitartására és nem utoljára a vitorlázás iránt érzett szeretet és az iránta való alázat adott igazán nagy erőt.



A befutó után a kikötőben óriási hangulat és kiváló ízek várták a partra érkező

gyűrött és megfáradt csapatokat. A díjkiosztón kerültek ismertetésre a nap kiváló teljesítményei, ahol a következő eredmények születtek:


IV. Rudi Trans 4kezes abszolút befutó:

1. Favonius

2. TUTUToo

3. Sailana

4. Té Sailing Team

5. Shark



Bavaria 32 osztály:

1. Favonius

2. Sailana

3. Té Sailing Team

4. Monaco

5. Aquarius


Bavaria 37 osztály:

1. Shark

2. Piroga II.

3. Sambuca


Bavaria Open:

1. Mar-hajó

2. Hawaii

3. TUTUToo






Fotó: KnoTs Photography – Karsai Tímea