Csütörtökön kezdődött a Magyar Köztársaság 2011 évi Nagyhajós bajnokságának első fordulója.

A füredi pályákon a Yardstick I, Európa 30-as, 22-es, 30-as, 40-es és Összevont cirkálók, míg az 50-es cirkálók Zánkán versenyeznek.  A füreden rendezendő versenyre hat osztályban csak 45 hajó nevezett, ami valószínű a Kékszalag közelisége és az azon történt káresemények miatt ilyen csekély.

Csütörtökön a megnyitó után parti halasztással kezdődött a nap, a szél instabil volt a záporok és zivatarok miatt, valamint a meteorológia annyira erős szelet ígért, amiben nem lett volna biztonságos a versenyzés, így a Kékszalagon már kárt szenvedő hajókra való tekintettel a rendezőség nem erőltette a versenyzést és már 2 órakor másnapra halasztott.

Pénteken már kellemesebb időben vitorlázhattak ki a versenyzők, csak pár felhő volt az égen és a 10 órára kiírt rajtra kellemes 6-10 csomós D-DNY-i szél fújt. Ebben apróbb módosításokkal sikerült is mindkét füredi pályán megrendezni két futamot. Később jött egy zivatar, ami előbb északra, majd északkeletre fordította a szelet, amiben sikerült is elindítani egy futamot, de mire az utolsó osztályok is elrajtoltak, legyengült, majd elállt, így érvénytelenítették, majd másnapra halasztották a versenyt.


Szombaton tovább folytatódik a 7 futamra kiírt regatta egészen hétfőig.


VÉGEREDMÉNY