Úgy emlékszem, hogy gyerekkoromban, ha még októberben vízen voltunk, akkor nagyon szerencséseknek gondoltuk magunkat. Tavasszal meg persze március vége volt a kezdet. A közte lévő időszak volt a szenvedés maga.

Nos, persze akkor nem volt olyan ruházat, hajó, ami viselhetővé tette a hideg téli időjárást. És persze nem volt felmelegedés sem, vagyis a jégvitorlázás szerelmeseinek jutott elég jég általában.



Ha már így nézzük, akkor a balatoni vitorláséletnek határozottan jót tesz, az utóbbi időben meghosszabbodó szezon. Például itt van a

BL Apartments & YachtClub

akik idén negyedik alkalommal is megrendezi a Szilveszteri Regattát. Sőt, a téli vitorlázás és úgy általában a vitorlázás szerelmeseinek még hármat csapnak mellé.



Részt lehet venni akár csak egy, de mind a négy versenyen is. Külön-külön és egyben is értékelve lesz a sorozat. Ínséges téli napokon azt hiszem nem lesz baj egy jó kis versengésről álmodozni. Ja, nem! Már nem csak álmodozni, hanem csinálni is. Havonta egyszer.



Mindez része a nagy egésznek. Ne árválkodjon szegény Balaton télen. Legyen miért télen is erre járni. Jégpálya, éttermek, különböző szabadidős programok és persze a VITORLÁZÁS.

Ne hagyd ki! Ha egyébként csak szomorkodnál télen, ne tedd. Gyere versenyezni!

A versenyzők biztonságára a

Vizimentők Balatoni Szakszolgálata

ügyel.

A hajókat -6 db Elan 310-et – az

Elyacht Kft

biztosítja

Kedvcsinálóul itt az első verseny kiírása:

I. Rudi Trans. Mikulás Regatta

A verseny megtekintésére sétavitorlázást szervezünk a

hajosprogamok.hu

jóvoltából:

charter@blyc.hu