Remekül kezdte az évet a magyar vitorlássport egyik legnagyobb reménysége, a Laser Radial hajóosztályban versenyző Érdi Mária.

A 17. életévét a napokban betöltött sportoló a Kanári-szigeteken lebonyolított Európa Kupa versenyen az összetettben a második, míg az ifjúsági korúak mezőnyében az első helyen végzett.


A Márinak becézett versenyző Las Palmason ráadásul megszerezte idei első futamgyőzelmét is, és olyan mezőnyben lett ezüstérmes, amelyben volt már riói olimpiai kvótával rendelkező ellenfél is.


erdimariavizen.jpg

Utóbbi nem elérhetetlen a tavaly itthon az Év Vitorlázónőjének választott tehetség számára sem, hiszen november Ománban olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeznek. Édesapja, Érdi Gábor elmondása szerint Mári elsődleges célja, hogy pontszerző helyen végezzen majd a 2020-as ötkarikás játékokon, de megpróbálkoznak a Rióba kijutással is, mondván, a jövő évi olimpia kiváló tapasztalatszerzést és felkészülést jelenthetne Tokióra.


„Rió szenzáció lenne, 2020 elvárás”

– fogalmazott Érdi Gábor.



A hangsúly ugyanakkor 2015-ben megmaradna a korosztályos versenyeken. Rendeznek ifjúsági Európa-bajnokságot Portugáliában, világbajnokságból pedig kettő is lesz, egy Kanadában, egy pedig Malajziában. Érdi Mária szeretne mindegyiken éremszerző helyen végezni.

A Yacht Club Budapest versenyzője előtt álló következő feladat a február végi, cádizi Olimpiai Hét elnevezésű verseny lesz.


Végeredmény


Fotó: Toth Bogee