Földesi Péter és csapata, Doubravszky Bálint, Borsos Dániel, Földesi Gergely ezen a hétvégén vett részt az első felnőtt Match Race versenyén az olaszországi Scarlino-ban.


2012.11.23.



Pénteken délután egy körül szállhattunk vízre edzeni, két óra erejéig. Egy olasz egységgel sikerült összeállni. két futamot mentünk velük, ezek során sikerült némi önbizalmat szereznünk.

mrs1.jpg

2012.11.24

.

Szombaton 10 órakkor kezdődött a briefing, ahol megismerhettük az ellenfeleket, illetve hasznos információkat hallhattunk a versennyel kapcsolatban. Megtörtént a sorsolás, ami alapján az 5. flight-ban kezdhettünk. Gyorsan vízreszállt mindenki, aki nem a versenyhajókon, az egy a többi versenyző számára biztosított nagy nézőhajón.

A finn Olli-Pekka Lumi ellen kezdhettünk, akiktől a rajt során sajnos kaptunk egy büntetést. A rajtot viszont sikerült megnyerni, végig vezettük a futamot, de sajnos a második krajc végénél a két flight összeért, és ebből nem tudtunk megfelelő előnnyel kijönni, sokat veszítettünk az előnyünkből így a befutónál teljesített bűntetésünkkor a finn egység pár méterrel, de nyert.

A második futamunk egyből ez után következett. Gyors hajócsere után az Olasz Francesco ellen versenyezhettünk. Itt sajnos a rajtot nem sikerült megnyerni, kicsit elszámoltuk magunkat a hajó megindításával kapcsolatban. Az olasz ennek köszönhetően nagy előnyre tett szert, amit a kitartó küzdelemnek hála sikerült ledolgozni a futam alatt, és egy fordulócsatának köszönhetően átvettük a vezetést, majd tisztán hoztuk a futamot.

A harmadik flightunk előtt sem kellet várnunk, még a hajót sem kellett cserélnünk. Az olasz Armando lett az ellenfelünk, akivel az első nap edzhettünk. A rajtból sajnos jobban jött ki, vezette az első krajc elejét. Vele is szoros küzdelem alakult ki, de az első pályajelet már elsőként vehettük. A futam során sikerült végig megőrizni előnyünket, és elsőként futhattunk be a célba. Jelenleg 2-3. helyen állunk holtversenyben, de ez még változhat a ma megrendezett kevés futam miatt.
mrs2.jpg

2012.11.25

A második és egyben utolsó versenynapon a szél hasonlóan alakult, mint tegnap: forgolódó, néha elálló.  Sajnos ebből az okból kifolyólag nem tudták még a teljes round robint (körmérkőzések) sem lebonyolítani, nem, hogy a döntőket. Már az elején tisztázták, hogy ebben az esetben az addig elért százalékos eredmény alapján fog történni az értékelés.

A mai napba mindössze két flight fért bele nekünk, amelyekben az elsőben nagy fölénnyel nyertünk, míg a másodikban az egyik finn egység mögött kevesebb, mint egy hajóhosszal futottunk be. A körmérkőzésekből még hátra volt három flight, olyan emberekkel, akik addig nem szerepeltek túl fényesen, így nagy eséllyel azok a flightok is értékes pontokat jelenthettek volna.  Így szerencsére a dobogón fent maradtunk, de ha egy kicsit hosszabb a nap, könnyen előfordulhatott volna, hogy győzünk. A vízi rendezés flottul ment, de érezhető volt már a verseny elején is, hogy ebbe a két napba ennyi hajóval és csapattal lehetetlen küldetés besűríteni a teljes round robint és a döntőket.
mrs3.jpg

Eredmények



Fotó: club nautico scarlino