Ma a harmadik-ötödik futamokon születtek bíztató magyar eredmények is. Detre Dia olimpiai kvalifikációt érő helyre jött fel.

A tegnapi elektromos vihar miatti kényszerszünet után ma osztályonként három-három futamot teljesítettek a Perthi Világbajnokságon. Fújt a Fremantle Doctor, vagyis a dél-délnyugati tengeri szél 15-20 csomóval, bár akadtnak benne kihagyások.

Finnben sűrűsödik az élmezőny, mert ma Ben Ainslie nem kalapálta el a mezőnyt, hanem stabilan harmadik lett mindhárom futamban. Így a vezetést az első napon becsúszott huszadik helyét kiejtő holland Jan Postma vezet. A két futamot is nyerő Scott Giles jött föl másodiknak. A versengés nagyon szoros. Az első és a hatodik helyezettet hat pontnyi különbség választja el egymástól.

Női szörfben az izraeli Korzits és a brit Bryony Shaw dominálnak, de szorosan a nyomukban ott van a spanyol Marina Alabau. Igyekeznie is kell, mert az első napon betliző honfitársa Blanca Manchón reggel futamgyőzelemmel kezdte meg a felkapaszkodást az összetett listán. Most 13.

Laser Radiálban is hasonlóan hárman valamelyest kiemelkednek a többiek közül. Az első Evi Van Acker és a harmadik Marit Bouwmeester mellett a második helyen álló ír Annalise Murphy helyezése okoz némi meglepetést.

A férfi 470-es mezőnyben tisztább a kép. Az elmúlt négy futamot ugyanis az egyik csoportban a brit Patience-Bithell kettős, a másikban a sokszoros világbajnok ausztrál Belcher-Page páros nyerte.

A magyarok – ahogy az ezekben az osztályokban várható is volt – nem tartoznak a szűk élmezőnybe, ám ma már több osztályban is javítani tudtak első napi teljesítményükhöz képest.

Pál Gaszton a harmadik futamon a  9. helyen futott be a Finn osztályban. Női szörfben Detre Dia minden futamon egyenletesen jól vitorlázva 13., 16. majd 14. helyen ért célba.  A negyedikben Cholnoky Sára is kitűnő 14. helyet ért el. Ők mindhárom futamon jobban vitorláztak, mint az első napon.

Detre Dia jelenleg olimpiai kvótaszerző helyen áll! 33 nemzet 68 női szörföse között az ötödik futam után  38., a nemzetek sorrendjében 21., ám a brit versenyzőt kivéve a sorból 20., és éppen ennyi olimpiai indulási jogot lehet elnyerni ezen a világbajnokságon. Cholnoky Sára 52. helyen áll összetettben.

Pál Gaszton négy futam után a 31 nemzet 72 hajóját felvonultató Finn mezőnyben a 41. helyen áll. A listában most már egy kieső futamot is figyelembe vesznek. Gaszton jelenleg  a nemzetek sorrendjében a 23. Ebben az osztályban majd 25 hajó indulhat az olimpián. Az indulási jogok közül ezen a világbajnokságon 18 talál gazdára. Egy a rendező briteké, a maradék hatot  a 2012-es világbajnokságon lehet kiérdemelni. Beliczay Marci 60., Hirschler Ricsi 71. öt futam után.

Laser Radiálban Héjj Viki 102.

A magyarok eredményei a harmadik futamban:Finn: Pál Gaszton 9., Beliczay Márton 24., Hirschler Richárd 31.RS:X Női: Detre Dia 13., Cholnoky Sára 26.Laser Radial: Héjj Viki 50.

A magyarok eredményei a negyedik futamban:Finn: Pál Gaszton 19., Beliczay Márton 25., Hirschler Richárd 29.RS:X Női: Cholnoky Sára 14., Detre Dia 16., Laser Radial: Héjj Viki 51.

A magyarok eredményei a ötödik futamban:Finn: Pál Gaszton 20., Beliczay Márton 33., Hirschler Richárd 35.RS:X Női: Detre Dia 14., Cholnoky Sára 18.Laser Radial: Héjj Viki 51.

A Laser Standard (Berecz Zsombor és Bakóczy Róbert) és az RS:X Férfi Szörf (Gádorfalvi Áron) futamok december 12-én kezdődnek. A Starosok (Martin Viktor – Bezeréti Miklós) egy nappal előbb, december 11-én kezdenek.


Összetett eredmények


Forrás: hunsail.hu