Természeten a legtöbbek számára szent és sérthetetlen a karácsony ünnepe, mégis sokan ülnek bárkába, hogy a szeretet ünnepét is kis kedvencükkel tölthessék. Ha már nincs lehetősége szemtől szemben megküzdeni az elemekkel a karácsonyfa tövében, legalább sóvárogjon on-line utána.


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Ajándékbontogatás előtt egy kis nassolnivaló: December 21-23. között rendezik meg a harmadik Saint Lucia Karácsonyi Fesztivált. Az örömünnep helyszíne a Karibi-térség, amely bennünk így télvíz idején igencsak szívmelengető gondolatokat ébreszt. A fotógaléria sajnos igencsak szegényes, úgy tűnik a szervezők bíznak fantáziánkban.


Mennyből az angyal, eljött hozzátok… és a csomagolópapír zörgés után végre asztalhoz ülhetünk és éhségtől duzzadó szemekkel kanalazhatjuk az előételt, melynek helyszíne ezúttal a spanyolországi Palamos, ahol harmincadik éve fut a stílszerűen Xmas Race névre keresztelt ünnepi – olimpiai osztályok számára rendezett – megmozdulás. A verseny az előnevezéseket elnézve szebb éveket is megélt, bár az Olimpia még messze van, így érthető az alacsony érdeklődés.


Az utóételt ezúttal a főétek előtt szervírozzák: Karácsonyi Meccs Rész Hayamaban 23-tól 25-ig. A honlapra kattintva gyorsan felfedezhető, hogy a képek általunk is könnyedén értelmezhetőek (ellenben a szavakkal): A japán lányok csillingek és csúcsdíszek nélkül is jól néznek ki, hát még a hajók. A villámlátogatás garantáltan nem fekszi meg senki gyomrát.


Végül terülj-terülj asztalkám! Pár óra csúszással léphetünk be 26-án a Sydney – Hobart ultrahiperszupermegamaxi hajóinak „késhegyre menő vitájába” és a Volvo Ocean Race ínyenceket sem kímélő pályaversenyébe, melyet ezúttal Fokvárosban rendeznek meg. Igazán nem lehet okunk panaszra.


És ha valaki ekkortájt nem akar versenyezni, internetezni, sőt horgászni sem, az teljességgel érthető.


Azt hiszem a fejekben akkor is nehézkes megszabadulni a gondolattól: Mikor lesz már újra nyár???


A menü elérhető repülőgépen és a világhálón.