Az ausztrál Peter Gilmour és csapata, a Pizza-La Sailing Team megerősítette vezető helyét a 2003/2004-es Swedish Match Tour ranglistán, miután legyőzték a svéd Magnus Holmberget és a SeaLife Rangers csapatot a 2003-as Nippon Kupán.


Ötödszörre győztek Japánban megszakítás nélkül (összesen nyolcszor) és ez a második egymást követő győzelem a Swedish Match Touron, miután múlt hónapban megnyerték a VII. Edward Gold Cup-ot Bermudán. A veterán ausztrál vitorlázó legénysége Mike Mottle-ból, Yasuhiro Yajiból és Kazuhiko Sofukuból áll.

Gilmour és az ő Pizza-La csapata egy harmadik hellyel kezdte az évet a 2003-as Dán Openen augusztusban és most 65 ponttal állnak a 2003/2004-es Swedish Match Tour pontversenyében, melynek első helyezettje 60.000 dollárt kap (az összdíjazás 200.000 dollár).

Második helyen, 20 ponttal lemaradva Gilmourtól a 200/2001-es Swedish Match Tour bajnok, Holmberg áll, régóta változatlan SeaLife Rangers csapatával: Stefan Rahmmal, Lars Lingerrel és Magnus Augustssonnal. A Japánban elért második hellyel a svédek a második helyre ugrottak, megelőzve a címvédő dán Jesper Radich-t, aki jelenleg a harmadik helyen áll 35 ponttal.

A negyedik hely a Team New Zealand kormányosáé, Dean Barkeré és az ő OMEGA Match Racing Teamjéé. Barkerék Bermudában a harmadik helyen zártak, míg a 2003-as Nippon Kupán negyedikek lettek.

Az ötödik helyen holtversenyben álló két csapat a második helyen futott be a két első versenyen. A dán Jesper Bank, a Victory Challenge kormányosa a 2003-as Dán Openen másodikként ért célba Holmberg mögött, míg az Oracle BMW Racing kapitánya, Chris Dickson izgalmas csatában maradt alul Bermudán Gilmour ellen.

Dickson csapattársa, Gavin Brady áll a hetedik helyen. Brady, a Swedish Match Tour rendszeres résztvevője, a 2007-es Amerika Kupán az Oracle BMW Racing csapatát fogja erősíteni és azt nyilatkozta, hogy ő, Dickson és a csapattárs John Kostecki felváltva fognak kormányozni a Valenciáig hátralévő versenyeken.

A francia Luc Pillot, aki a 2003-as Amerika Kupán a Le Defi Areva csapatának tagja, foglalja el a nyolcadik helyet a Nippon Kupa után. Pillot helyezése a Dán Openen elért hatodik és a Japánban megszerzett hetedik helyből tevődik össze.

A kilencedik helyen hármas holtverseny alakult ki, ez a három hajó csak négy pontra van a pénzdíjat jelentő helyektől. Mindhárman egy-egy ötödik hellyel büszkélkedhetnek, az új-zélandi Kevin Harrap a Dán Openen, az Alinghis Russell Coutts Bermudán és az olasz Riviera di Rimini csapat kapitánya, Paolo Cian Japánban érte el ezt a helyezést.

A 2003/2004-es Swedish Match Tour következő állomását 2004. április 19-24-ig a kaliforniai Long Beachben rendezik.