Szemerkélő esőben kezdték el kivéreztetni ma Richardot a VB címre még esélyesek. Közülük két brit vitorlázó áll az élen a Kuala Terengganuban megrendezésre kerülő Monsoon Cup második napja után.


Ian Williams (Team GAC Pindar), aki 2006-ban és 2007-ben már volt párosversenyzésben világbajnok. Most az összetettben ötödikként érkezett a viadalra. De nagyot alakított és veretlenül, 7-0 statisztikával áll az élen az első Round Robinban.

Ben Ainslie (TEAMORIGIN), háromszoros olimpiai bajnok található a második helyen és talán jelenleg ő tűnik a legesélyesebbnek a világbajnoki címre. Ainslie csapata csak a friss új-zélandi bajnok, Robertson ellen vesztett. 5-1-es mutatója így is kiválónak mondható.

Torvar Mirsky (Mirsky Racing Team) szintén esélyes a VB címre, de neki már sokkal inkább kell matekolnia, mint Ainslienek (5-2) mivel az összetettben is hátrébb áll.

A legfontosabb, akit még feltétlenül meg kell említenünk, nem éppen a mezőny elején található. Mathieu Richard a mai nap folyamán mindennek tűnt, csak nyugodtnak nem és a tegnapi katasztrófa és a mai első meccsek után sem keltette azt a benyomást, hogy megszerzi a hőn áhított trófeát. Délután, miután az Ainslie elleni meccset is elvesztette 0-4-re állt a 11. helyen 12 indulóból. Aztán a nap végére megemberelte magát és levert két sereghajtót is (Koo, Swinton). A nap végére 3-5-re javult, de mivel csak ő és Koo jutottak el a 8. levitorlázott meccsig, 7. helye továbbra is a siralmas kategóriába tartozik. Ugye csak 8-an jutnak tovább negyeddöntőbe és a többieknek a környékén hiányzik egy vagy két meccsük hozzájuk képest.

Richardnál már csak a tavalyi világbajnok Minoprio teljesít a vártánál gyengébben, jelenleg ő kilencedik, de például ő is csak 7 meccset tudott le idáig, tehát holnap megelőzheti egy győzelemmel Richardot.

Az eredménytáblára nézve azt láthatjuk, hogy Williams simán döntős és Ainslie, Mirsky illetve Radich van kényelmesnek mondható helyzetben.

Mögöttük még 4 hely kiadó és erre hatan pályáznak.

Holnap, ha az időjárás is akarja eljutnak mindenkinél a 11 levitorlázott meccsig, ekkor dől el, hogy ki jut be az egyenes kieséses szakaszba.



Monsoon Cup – Második nap eredmények:

Ian Williams (Team GAC Pindar) 7-0

Ben Ainslie (TEAMORIGIN) 5-1

Torvar Mirsky (Mirsky Racing Team) 5-2

Jesper Radich (Gaastra Racing Team) 5-2

Francesco Bruni (Team Azzurra) 4-2

Bjorn Hansen (Hansen Global Team) 3-3

Mathieu Richard (French Match Racing Team) 3-5

Peter Gilmour (YANMAR Racing) 2-4

Adam Minoprio (ETNZ/BlackMatch Racing) 2-4

Keith Swinton (Black Swan Racing) 2-4

Phil Robertson (WAKA Racing) 2-5

Jeremy Koo (Koo Racing Team – Evernew) 0-8