Ahogy sejteni lehetett elutasították a Wild Oats XI és a Rán elleni óvást, ezzel a Wild Oats XI nyerte az idei Sydney-Hobart versenyt.

A Jazz és a Living Doll találkozása - Rolex/Daniel Forster

Második helyen futott be a nem vitorlázó sportolókat szállító Investec Loyal, harmadik pedig a Lahana. A Wild thing rhumbline, azaz a teoretikus útvonal menti taktikázása nem jött be, őket még az Ichi Ban is megelőzte.

A Ragamuffin a tazmán Orgona Sípoknál - Rolex/Daniel Forster

A korrigált idős versenyben a 15,6 méteres Reichel-Pugh design, a Secret Mens Business 3.5 vezet, de a favorit még a vízen van. A legnagyobb esélye a győzelemre a még versenyben lévő Beneteau First 45-ösnek, a Victoire-nak van, ám neki helyi idő szerint hajnali negyed négy előtt kell végeznie.

A Vamp szopóágon - Rolex/Daniel Forster

Hiába volt nagy szél, sokak számára mégis azért lesz emlékezetes a mostani verseny, mert a Reichel-Pugh 63-as Loki és az RP 62-es Limit között mindössze 3 perc döntött 628 tengeri mérföld után. A Loki sokáig vezette a handicapet, de a végére úgy megült egy lyukban, mint mi a karácsonyi bejgli után és szépen bevárta ősi ellenfelét. Eddig a pontig a Limit 15 mérfölddel jött a Loki mögött, majdrövid időn belül kikerülte őket 4 mérföldes előnyre szert téve. A szél ismét feltámadt és megkezdődött a párosverseny. A végén a Limit 3 percet megtartott előnyéből és itt azért apró zárójelben megjegyeznénk, hogy a Limit taktikusa az a Chris Dickson volt, aki négy AC-n vett részt és talán Jamie Gale, Gavin Brady vagy Rodney Keenan neve is ismerős lehet a hajóról.