Lezárult a Marseilles-ben tartott Pro-Am Kupa…

Egy heti elég változatos időjárással járó K-Challenge Pro-Am Kupa zárult Marseilles-ben.

A versenyzők Mumm 30-asokkal versenyeztek.

Szombaton nem volt futamuk, majd az utolsó napra 15 csomós szelet kaptak a Jóistentől. A pénteki napon 2 futamot kellett teljesíteniük a kötelező 4-ből, hogy legalább értékelhető legyen a verseny.

A mai napon egészen a második körig a Région Ile de France vezetett az 5. egyben utolsó futamon az elejétől fogva, amikor Thierry Peponnet és csapata a K-Challenge 1 fedélzetén egy hirtelen pöffnek köszönhetően előnyre tett szert, és ezzel elindult hogy újra a mezőny élére álljon.

Aztán úgy alakult a helyzet, hogy kettőjük közé felzárkózott egy hajó – ő volt Pierre Loic Berthet és az Epure by Lierac nevű hajója. Peponnet megtartotta előnyét egész a futam végéig. Egy szegényes rajtot követően John Cutler és Nicolas Charbonnier a K-Challenge 2 fedélzetén egyszerűen szárnyakat kaptak, hiszen a 11. helyről jöttek fel, végül az 5. helyen fejezték be.

A 6. futamban a K-Challenge 1 a pálya jobb oldala felé vette az irányt, hogy lehagyja a 2. helyen álló Epure by Lierac-ot, miközben a Région Ile de France kihasználta ezt a lehetőséget, hogy a Nantes Saint Nazarre-t maga mögé utasítsa. A hátszeles szakaszon, rengeteg minden történt, ahogy a szél levágott, teljes változást hozott az élen.

A Nantes Saint Nazarre jött ki belőle a legjobban, a Marseille Cap Sport elé kerülve, aki visszavette a helyét, miután egy másik hajóval ütközött. Õk a  Marseille Cap Sport-tal és a K-Challenge 1-gyel a pálya bal oldalán, míg az Epure by Lierac és a Nantes Saint Nazarre a jobb oldalon vitorlázott, ezalatt a Marseille Cap Sport megragadta a kínálkozó lehetőséget, hogy visszavegye vezető pozícióját a 2. cirkáló szakaszban, az amatőr Les Copans A Bord-dal a sarkában.

Az utolsó hátszeles szakaszban a K-Challenge 1 feltornászta magát az élre, maga mögé utasítva az Epure By Lierac-ot, Les Copans A Bord-ot és a Marseille Cap Sport-ot.

A K-Challenge Pro-Am Kupát végül Thierry Peponnet nyerte (Szöuli Olimpián 470-es osztályban aranyérmes, a Los Angeles-i olimpián pedig bronz érmes volt) immár második éve.

1. K-Challenge 1 – Thierry Peponnet

2. Epure By Lierac – Berthet Pierre Loic

3. K-Challenge 3 – Cutler John

.

.

.