Ahogy a Barcelona World Race mezőnye leért a déli tengerekre, rögtön jöttek a meglepetések.

December 7-én a Hugo Boss magára talált és végre olyan körülmények között haladhatott, amire tervezték. Meg is lett ennek az eredménye, mert megdöntötte a 24 órás 60 lábas egytestű rekordot. A dolog érdekessége, hogy az előző Hugo Boss-t ezen a környéken kellett elhagynia Alex Thomsonnak. Az átlagsebessége 20,8 csomó! és december 6
11:15 és 7 11:15 között 499,22 mérföldet tettek meg. A hajó valóban jól sikerülhetett, mert már csak 100 mérföldre vannak a vezetőtől, amikor négy napja még 400 mérföldre voltak lemaradva. Persze néha az időjárás is segíthet …..

A kormányát kissé össze-vissza verte az Estrella Damm, amikor pár napja egy víz alatti tárggyal ütközött.
A baj, hogy most a másik kormányán is sérüléseket fedeztek fel. Sok más választásuk nem volt csak a 620 km-re lévő Fokváros felé vegyék az irányt.

A
PRB vezető helyen elhagyta az árboca tetejét. Egész pontosan a felső három méter tört le. Hogy egész pontosan mi történt, arról Vincent Riou számolt be. „ 20 csomós szélben rohantunk nagy gennakerrel és reffelt nagyvitorlával. Éppen az időjárási kondíciókat vizsgáltuk, amikor a hajó belerohant egy hullámba és egy nagy reccsenést hallottunk.
Kirohantunk a
fedélzetre, de az árboc vége a nagyvitorla felhúzóval és minden egyébbel letört.

Sebastian Josse nyilatkozta, hogy leszedték a vitorlákat és megpróbálják a
következő 40 csomós széllel érkező időjárási front elől elmenekülni. A hajó egyben van, az árboc nagy része megmaradt, most igyekeznek Fokvárosba jutni amilyen gyorsan (3-4nap) lehet.

A most már vezető Paprec-Virbac 2 94 mérföld előnyt dédelget a második helyezett Véolia előtt. Mindenki nagyon jól halad. bőven 400 mérföld fölött teljesitenek, de a Paprec-Virbac2 igy is növelni tudja előnyét

.